RONALDO NAJBOLJI STRELAC EVROKUPOVA: Navijači mu zvižde, a on ispisuje stranice fudbalske istorije

Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo postao je u utorak na utakmici sa Šalkeom najbolji strelac u istoriji evrokupova.

Ronaldo je u 25. minutu meča sa Šalkeom u osmini finala Lige šampiona postigao 77. gol u evrokupovima, čime se osamio na prvom mestu večne liste strelaca.

 

Portugalac je odlično skočio posle kornera Tonija Krosa i sa nekih desetak metara glavom poslao loptu u gornji levi ugao.

On se nije preterano radovao, bio je i pomalo besan, posebno zbog činjenice da mu određena grupa navijača zviždi od početka utakmice.

Iako je Real odigrao loše prvo poluvreme Ronaldo je pred odlazak na odmor postigao još jedan gol glavom, iskoristivši lošu odbranu i izletanje golmana.

Kristijano je tako prestigao najvećeg rivala Lionela Mesija i Španca Raula koji su u evropskim takmičenjima postigli po 76 golova. Takođe, izjednačio se sa Mesijem kao najbolji strelac Lige šampiona sa 76 golova.

Ronaldo je nastavio sa sjajnom golgeterskom serijom u dresu ’Kraljevskog kluba’ – postigao je 60. pogodak u Ligi šampiona na 59 mečeva, kao i 41. u tekućoj sezoni.

Postao je prvi čovek u istoriji Reala sa 40 i više golova u pet vezanih sezona.