Ronaldo: Ne može Real od svakog da izgubi 4:0, siguran sam da na kraju osvajamo Primeru!

Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo uveren je da će njegov klub Real Madrid osvojiti titulu šampiona Španije.

– Smatram da smo bolji od Atletiko Madrida i to je trebalo da pokažemo na terenu. Siguran sam da ćemo na kraju osvojiti Primeru – rekao je Kristijano Ronaldo španskim medijima.

Real je u subotu deklasiran od gradskog rivala sa 4:0 i posle 22. kola je i dalje prvi na tabeli sa 54 boda, ali samo jednim više od Barselone, a četiri od aktuelnog šampiona Atletika.

Evropski šampion Real želi prvu titulu u Primeri posle tri sezone, a madridski klub je bio na dobrom putu posle serije od 12 uzastopnih pobeda u prvom delu sezone.

Ipak, za vikend je umanjena Realova prednost od četiri boda nad Barselonom, s obzirom na to da je katalonski klub bio ubedljiv protiv Atletik Bilbaa i pobedio sa 5:2.

– To je dan za zaborav, ali smo i dalje na vrhu i borićemo se do samog kraja. Ovu utakmicu moramo da ostavimo iza nas jer Real Madrid ne može od svakog da izgubi 4:0kazao je Ronaldo.

 

Ronaldo je prošlog četvrtka napunio 30 godina, a fudbaler je kritikovan u javnosti i među navijačima, jer je nedugo posle poraza od Atletika u javnosti izašao snimak proslave čiji je bio domaćin.

U odbranu kapitenu portugalski reprezentacije stao je njegov menadžer Žorž Mendeš, koji je rekao da je Ronaldo bio „očajan posle poraza” i da su ljudi „dva sata pokušavali da ga uteše”.

– Njegova rođendanska žurka organizovana je pre više od mesec dana, a sada mu je samo došla porodica iz inostranstva. Nije želeo da to otkaže iz poštovanja prema tim ljudima – rekao je Mendeš.

Kristijano Ronaldo je ove sezone najbolji strelac Primere sa 28 golova u 19 utakmica, ali je na meti kritika zbog crvenog kartona zbog kojeg je suspendovan dve utakmice na susretu sa Kordobom, kao i lošeg nastupa u duelu sa Atletikom.