Rozberg juri Hamiltona i cilja treći uzastopni trijumf u Monte Karlu

Nemački pilot Formule 1 Niko Rozberg pokušaće da ovog vikenda po treći put zaredom pobedi na stazi u Monte Karlu i tako se još više približi klupskom kolegi Luisu Hamiltonu koji je trenutno vodeći vozač šampionata. Njih dvojica su se prošle godine sukobili tokom kvalifikacija za ovu trku.

 

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pokušaće u nedelju da ostvari treću uzastopnu pobedu u Monte Karlu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i primakne se klupskom kolegi Luisu Hamiltonu.

U trku u Monaku, zemlji gde je odrastao, Rozberg ulazi sa mnogo samopouzdanja posle pobede u prošloj trci u Španiji.

Nemac je pobedio u poslednje dve trke u Monte Karlu, a tokom kvalifikacija prošle godine sukobio se sa Hamiltonom, koji ga je optužio da ga je namerno ometao. Tada je počeo sukob dvojice Mercedesovih navijača koji je trajao do kraja sezone, u kojoj je Britanac u poslednjoj trci u Abu Dabiju osvojio šampionsku titulu.

Njihov odnos se malo poboljšao ove sezone, pošto je Hamilton čestitao Rozbergu pobedu u Španiji. Britanac sada ima 20 bodova prednosti u generalnom plasmanu.

– Videli smo kako su se prošle godine Hamilton i Rozberg nadmetali i mislim da će isto biti i ove sezone. Oni su psihički jaki, otporni i mrze da gube – rekao je direktor motosporta u Mercedesu Toto Volf.

Pre trke u Španiji, u kojoj je Rozberg iskoristio pol-poziciju i pobedio, Hamilton je pobedio u tri uzastopne trke i imao je četiri pol-pozicije.

 

Hamilton je 2013. godine došao u Mercedes i ovo mu je poslednja godina ugovora. Britanski mediji preneli su da će 30-godišnji vozač tokom vikenda potpisati trogodišnji ugovor vredan 140 miliona dolara.

On je u poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere Hamilton je ostvario 36 pobeda.