RUDIĆ AMBICIOZAN POSLE POVRATKA: “IMAMO KVALITET DA SKINEMO SRBIJU”

Ratko Rudić
wikipedia/SpeedyGonsales

Legenda jugoslovenskog vaterpola i čovek koji je kao selektor osvojio sa Hrvatskom sve što se može osvojiti, nedavno je ponovo imenovan za selektora nacionalnog tima ove zemlje.

 

Rudić je posle velikih uspeha sa Hrvatskom, preuzeo reprezentaciju Brazila sa kojom je uspeo da ostvari istorijski podvig plasiravši se među 8 najboljih reprezentacija olipmijskog turnira u Riju.

Po povratku u nacionalni tim Hrvatske Rudić je u intervjuu za Jutarnji list, između ostalog rekao da je jedan od izazova u novom mandatu na mestu selektora, rušenje dominacije reprezentacije Srbije.

– Posle iskustva u Brazilu prirodno je da sam se vratio tamo gde pripadam. Mislim da mogu biti veoma koristan na ovoj funkciji, iako je reprezentacija i dalje odlično vođena. Mogu znanjem i iskustvom doprineti nastavljanju pozitivnog rezultatskog niza reprezentacije – rekao je Rudić  za Jutanji.

Od 2012. godine i Olimpijade u Londonu hrvatska je uspela da se plasira u dva finala na velikim takmičenjima gde nije imala velikih šansi protiv jake Srbije.

– Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu – zaključio je Rudić.