Rukomet: Počinju završne pripreme za EP, Bošković zadovoljan

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas se okupila u Beogradu uoči završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Evropsko prvenstvo održaće se od 7. do 21. decembra, a Srbija će igrati u Osijeku sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

Selektor Saša Bošković ocenio je da je trenutno situacija mnogo bolja nego pre sedam dana i da su se neke igračice oporavile od povreda.

– Idemo u Novi Sad, gde ćemo imati tri, četiri rukometna treninga. Nemamo mnogo vremena, ali ćemo prvu utakmicu sa Crnom Gorom dočekati spremno – rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je dodao da bez obzira ko će igrati, „Srbija uvek ima potencijal da ostvari dobar plasman”.

– Nijedna igračica neće ići u Hrvatsku ukoliko ne bude 100 odsto spremna. Ne želimo da ugrozimo ničiju karijeru. Naš cilj su Olimpijske igre u Riju 2016 – rekao je Bošković.

Rukometašica Kristina Liščcević istakla je da se oporavlja i da se nada da će igrati na Evropskom prvenstvu, kao i da će moći na najbolji način da pomogne ekipi.

– Nadam se da ću biti uz ekipu kada bude najpotrebnije i da ću bitidovoljno spremna da ispuinim očekivanja. Imamo jaku grupu, ali i dobre igračice – zaključila je Lišćević i iskoristila priliku da čestita bivšoj reprezentativki Srbije Svetlani Ognjenović rođenje sina.

Rukometašica Srbije Jovana Risović podsetila je da je ekipa odigrala solidno u Norveškoj.

– Na turniru u Norveškoj videli smo šta nam nedostaje. Mislim da smo odigrale dobro, iako nismo bile kompletne. Verujem da ćemo ostvariti dobar uspeh na Evropskom prvenstvu – rekal je Risović.

U Novom Sadu na završnim pripremama danas će se priključiti i do sada povređene igračice Katarina Tomašević, Dragana Cvijić i Ivana Milošević.

Srbija će na EP u Grupi D u Osijeku prvu utakmicu odigrati 8. decembra sa Crnom Gorom.