Rukometašice posle (ne)očekivane eliminacije: Sport je surov, prvenstvo nam je poslužilo za nauk!

Rukometašice Srbije napravile su još jedan (ne)očekivan neuspeh. Na Evropskom prvenstvu nisu uspele da zabeleže nijednu pobedu, pa su tako posle tri utakmice ostale bez plasmana u narednu rundu. Iako su dalje išle tri od četiri ekipe.

Igračica Nice, Biljana Bandelijer, navela je da je jedan od razloga ovog neuspeha i veliki broj povreda.

– Tako je u sportu, nekada dobijaš utakmice, a nekada ih gubiš. Sport je surov! Jedan dan si na vrhu, drugi na dnu. Naučila sam to, nije mi ovo prvo razočarenje. Nekada bude lepih stvari, a nekada tresneš o pod da naučiš. Imale smo dosta povreda pre početka EP. Nama je ovo prvenstvo poslužilo za nauk. Sada smo zakomplikovale put sebi, ali još nije kasno za OI. Bile su ove tri naporne godine za nas. Čeka nas nastavak sezone, da se sumiraju utisci, vidi šta i kako dalje, ali nadam se da nam je ovo bila velika škola da ubuduće ne pravimo iste greške – rekla je Bandelijer.

Pivotmen Srbije Dragana Cvijić usaglasila se sa Biljanom da reprezentaciji ovaj rezultat treba da posluži kao velika škola.

– Ne mogu da kažem da su se glave ohladile posle poraza i eliminacije sa EP. Dokazali smo da svako može da pobedi i da izgubi, i da ne treba otpisivati nijednog protivnika, ma kakavi da su rezultati. Ovo je velika škola za nas i veliko iskustvo za dalje. Najteže je ustati kada si dole, ali mi treba da naučimo da nam ovo bude poslednji put – dodala je Cvijićeva.