Rukometašice sutra u Banjaluci: Odigraće se istorijski meč sa selekcijom Republike Srpske

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković izjavio je, na okupljanju ekipe uoči EHF nedelje, da ima dobru reprezentaciju od koje se očekuje da igra dobro na predstojećem Evropskom prvenstvu, narednom Svetskom prvenstvu i da se plasira na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

– Okupili smo se posle tri meseca. U Banjaluci ćemo igrati sutra prvi meč u istoriji sa reprezentacijom Republike Srpske, a zatim nas od 8. do 11. oktobra očekuje Kroacija kup u Umagu – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ljudi u Banjaluci su uvek podržavali žensku rukometnu reprezentaciju i zaslužili su da vide vicešampiona sveta.

– Nadam se da će Borik biti pun i da će to biti jedan lep rukometni dan – rekao je Bošković.

Trener golmana Dragica Đurić ocenila je da je iza reprezentacije uspešan period, a da danas kreće u novu fazu – u borbu za kvalifikacije za Olimpijske igre.

– Evropsko prvenstvo je važno, ali samo usputna stanica. Odlazak u Rio je najvažniji – rekla je Đurićeva.

Reprezentativka Srbije Sanja Damnjanović istakla je da joj je drago što se ekipa ponovo okupila.

– Radujem se što ćemo učestvovati na turniru u Umagu. Videćemo gde smo. Cilj nam je odlazak na Olimpijske igre, a prvi korak je Evropsko prvenstvo – rekla je ona.

Pivotmen reprezentacije Dragana Cvijić smatra da je najvažnije da su sve pozvane rukometašice došle zdrave na pripreme.

– Sada treba da odradimo četiri utakmice. Ima još dva meseca do Evropskog prvenstva, ali to će brzo da prođe. Učestvujemo na dobrom turniru i srećna sam zbog toga – rekla je Cvijićeva.

Rukometašice Srbije će igrati na Kroacija kupu sa selekcijama Nemačke, Poljske i Hrvatske. Evropsko prvenstvo održaće se od 9. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj.