Rumenige želi da Gvardiola ostane u Bajernu što duže: Pep je najbolji, s njim je prijatno raditi

Predsednik minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da bi klub voleo da na mestu trenera zadrži Pepa Gvardiolu što duže može.

Gvardiola je najbolji trener koga Bajern može da ima. On je fantastična osoba i s njim je vrlo prijatno raditi. Nadam se da će ostati sa nama što je moguće duže – rekao je Rumenige u Berlinu, neposredno pre početka duela s Hertom u fudbalskom prvenstvu Nemačke. Gvardiola ima 43 godine, a prošle sezone je doveo Bajern do „duple krune” u Nemačkoj, svojoj debitantskoj sezoni na klupi nemačkog giganta. Ugovor s klubom mu traje do 2016. godine.

Rumenige je kazao da ne želi da požuruje Gvardiolu, jer je, kako je rekao, svestan da Španac ne voli da rano obnavlja ugovor ili da se obavezuje dugoročno.

– Nisam mu dosađivao s tim, znam kada će biti pravo vreme da obavimo taj razgovor… To se neće desiti ubrzo – rekao je Rumenige.

Bajern je u utorak izgubio od Mančester sitija u gostima sa 3:2, iako je skoro ceo meč igrao sa 10 igrača. To mu je bio prvi poraz u sezoni.

Bajern je šampion Nemačke, a danas je igrao na Olimpijskom stadionu u Berlinu, na kome će se igrati finale Lige šampiona i nemačkog kupa.

– Bilo bi sjajno da se još dva puta vratimo u Berlin ove sezone, ali bi bilo pretenciozno da kažem tako nešto. Glavni cilj je odbrana domaće titule – rekao je Rumenige.

Bajern se već plasirao u drugu fazu Lige šampiona, a takmičenje u kupu nastavlja u martu.