Rumunka preslišala Anu u četvrtfinalu Madrida, Ivanović – Halep 2:6, 2:6

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Madridu. Bolja od nje bila je Rumunka Simona Halep rezultatom 2-0 (6:2, 6:2).

Meč je trajao tačno jedan čas.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni okršaj, a Halepova je sada izjednačila na 2:2 u pobedama.

Ivanovićeva je u Madridu postavljena za jedanaestu nositeljku i do sada je na turniru savladala Amerikanku Kiz, zemljakinju Bojanu Jovanovski i Ruskinju Anastasiju Pavljičenkovu.

Simona Halep će se u polufinalu sastati sa Čehinjom Petrom Kvitovom.

Prvi set: Ana Ivanović – Simona Halep 2:6

Gem servis, dva brejka, gem servis! Tako je započeo meč između Srpkinje i Rumunke. Najpre je Ana bila sigurna na svoj servis, a potom je i oduzela Simonin za 2:0. Uzvratila je Halepova sa dva gema u svoju korist i izjednačila vrlo brzo – 2:2.

Usledio je furiozni nastavak meča Simone kada je osvojila tri gema zaredom, jedan na svoj i dva na servis Beograđanke – 2:5 . Rumunka servira za prvi set.

Halepova priliku nije propustila i pobedila je sa 6:2.

Drugi set: Ana Ivanović – Simona Halep 2:6

Ušla je u težak period meča srpska teniserka jer je nastavila sa lošom igrom i u ovom setu. Simona Halep je došla do svog četvrtog uzastopnog brejka već na startu za 0:1. Ali konačno kraj loše serije Ane posle sedam izgubljenih poena. Uzvratila je brejk – 1:1.

Činilo se da bi to Ivanovićevu moglo da vrati u meč, ali to se nije dogodilo – Rumunka je napravila brejk bez izgubljenog poena i povela je sa 2:1.

Halepova je bez ikakvih problema osvajala gemove na svoj servis, a pri rezultatu 4:2 iskoristila je četvrtu brejk šansu i došla na gem do pobede. Ona to nije propustila i posle jednog časa igre uspela je da pobedi Srpkinju i da se plasira u polufinale turnira u mdridu.