Runi: Nismo zaslužili da pobedimo, ali bićemo ponovo tim kojeg se svi plaše

Fudbaler Mančester Junajteda Vejn Runi tražio je od navijača ‘crvenih đavola’ da budu strpljivi i da razumeju da je klub prošao kroz velike promene.

Junajted je u utorak uveče poražen u mančesterskom derbiju od Sitija sa 3:0 na “Old Trafordu”, a junak trijumfa ‘građana’ bio je Edin Džeko sa dva gola, dok se u strelce upisao i Jaja Ture.

Aktuelnom šampionu je to bio 14. poraz ove sezone, zbog čega je menadžer Dejvid Mojs pod sve većim pritiskom.

– Navijači su ponovo bili sjajni. Kao tim, potrebno nam je da oni razumeju da su se desile velike promene u klubu. Moramo da napravimo korak napred i da im damo razlog da se raduju. Iskreno, bilo je ovo izuzetno loše veče za nas i nismo zaslužili da pobedimo. Nismo imali dovoljno šansi. Niko ne voli da izgubi u derbiju, to su velike utakmice u kojima pobeda mnogo znači, pa kada izgubite ne osećate se dobro. I zbog sebe, i zbog navijača, moramo više da pobeđujemo i da se držimo zajedno – rekao je Runi.

Runi je istakao da Junajted mora da ponovo postane tim od kojeg se svi plaše.

– Ne smemo da izgubimo šest mečeva na svom terenu u jednoj sezoni, moramo da stvari postavimo na pravo mesto, da ponovo budemo tim kojeg se svi plaše. Priča naše sezone izgleda tako da imamo nekoliko dobrih utakmica i onda jednu koja nas potpuno poremeti. Znamo kako moramo da reagujemo, zato moramo da ostavimo ovaj meč iza sebe i nastavimo dalje – naglasio je Runi.

Junajted je trenutno na sedmom mestu tabele sa 51 bodom iz 31 utakmice, dok vodeći Čelsi ima 18 bodova više. Siti je na drugoj poziciji sa tri boda manje od ‘plavaca’, ali i dve utakmice manje.