Rus nokautiran, Srbin pokazao silu! ĐOKOVIĆ IZDOMINIRAO, evo kako izgleda PERFEKTAN MEČ

Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena, pošto je demonstrirao silu protiv Andreja Rubljova i pobedio ga sa 6:1, 6:2, 6:4.

Foto: screenshot/twitter.com/Laver Cup

Srpski teniser stigao je do 26. uzastopne pobede u Melburnu, čime je izjednačio rekord Andrea Agasija.

Još jednu maestralnu partiju pružio je Đoković i nastavio je put ka istorijskoj desetoj tituli na Australijan openu, a 22. na grend slemovima.

Devetostruki šampion će deseti put igrati polufinale na Rod Lejver areni.

Počeo je Novak meč duplom servis greškom, što je zabrinulo navijače – pogotovo zbog toga što je na zagrevanju imao problema sa ručnim zglobom. Međutim, bio je to prolazni momenat. Srbin je sasvim preuzeo inicijativu u nastavku, dominirao je sa osnovne linije, nije se plašio ni voleja…

Svesno je slao lopticu i na forhend rivala, a Rubljova je dodatno nervirala i činjenica da svojim najjačim oružjem ne može ništa osvajači 21 grend slema. Trudio se ruski teniser da servisom pravi razliku, ali je igrao protiv najboljeg riternera na svetu.

Rival u 44. grend slem polufinalu srpskom teniseru biće Amerikanac Tomi Pol.

Potpuno fokusiran bio je Đoković i već u drugom gemu je imao brejk loptu. Izvukao se tada šesti teniser sveta, ali je poklekao već u četvrtom gemu. Na neverovatnom nivou je igrao Novak, sa osnovne linije je slao udarce na koje njegov protivnik nije imao rešenja.

Pokušavao je Rubljov svojim snažnim forhendima da razbije ritam srpskog tenisera, ali bezuspešno. Još jedan brejk je napravio Đoković, dodatno motivisan prozivkama sa tribina. A onda uz male probleme dobio gem na svoj servis za dobijen set.

Početkom drugog seta se vodila ujednačenija igra, nervirao se Novak zbog vetra. Ali je u uzbudljivom petom gemu napravio brejk Đoković. Potom je morao da spasava brejk lopte protivnika, uz burne reakcije, a onda se vratio još jači. Rubljov je bio indisponiran, svojim greškama je gurao Novaka, koji je duplirao prednost u setovima.

Treći set je rešio odmah na početku Đoković. Već u prvom gemu je napravio brejk, te potpuno slomio otpor rivala. Imao je šansu još jednom da oduzme servis protivniku srpski teniser, ali je nije iskoristio.

Nije ga to previše ni potreslo. Bio je siguran Novak kada je ubacivao lopticu u igru i rutinski je završio meč za novo polufinale u Melburnu.