RUSIJA DANAS BOLJA OD SRBIJE: Naši košarkaši doživeli prvi poraz na Evrobasketu

eurobasket
fiba.basketball/eurobasket/2017

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Rusije 75:72 (21:18, 17:22, 13:18, 17:21) u drugom meču D grupe Evrobasketa i sada ima polovičan učinak.

 

Opet, smo kao protiv Letonije počeli loše. Posle trojke Lučića, Rusi su serijom 10:0, poveli 10:3. Tada je Đorđević na parket poslao Bobana Marjanovića. Centar Srbije, vezao je sedam poena i naš tim je prvo izjednačio na 10:10, a zatim posle poena Lučića i poveo 14:10. Interesanto je da su u tom periodu sve poene za Srbiju postigli Lučić i Marjanović.

Rusi su odlično zatvorili Bogdanovića, koji je za 20 minuta upisao samo jedan poen, dok je našem timu ozbiljne poene pravio Šved, koji je pogađao, ali i asistirao saigračima. Rusi su prvo poluvreme dobili i odličnim šutem, posebno za tri poena. Pogodili su čak šest puta, pa su na odmor otišli sa 40:38.

U nastavku meča Rusi su nastavili u istom ritmu. Ubacili su čak 6 trojki, ukupno 11 u 30. minuta meča, pa je Srbija, iako se probudio Bogdanović i ubacio 13 poena pred poslednji kvarat bila u zaostatku 51:58.

Poaslednji kvartal počeo je kao i utakmica poenima Lučića i Marjanovića, pa smo posle tri minuta igre, bili samo na minus jedan (59:58), a zatim i poveli pošto je Marjanović realizovao dva penala. Srbija je zatim upala u krizu igre u napadu, dok su Rusi sa druge strane bili efikasni i četiri i po minuta imali plus 7 (68:61). Problemi su se uvećali, kada je Kurbanov pogodio uz faul Lučića i odveo Ruse na plus 9.

Eskpresno smo preko Bogdanovića i Lučića postigli četiri poena. Svega je bilo u ta poslednja dva minuta. Mačvan je zbog prigovora dobio tehničku, ali je Bogdan trojkom vratio nadu (71:75) pred poslednji minut.

Imali smo priliku da trojkom dođemo do izjednačenja i produžetka, ali su Rusi 2,5 sekundi pre kraja faulirali Bogdanovića, koji je promašio oba penala. 

U trećem kolu, Srbija se u ponedeljak od 20 časova sastaje sa Turskom