RUSIMA PREKIPELO: Navijači skupljaju novac da oteraju Kapela

kapelo
beta

Iako je najplaćeniji selektor na svetu, Fabio Kapelo nikako nije opravdao velika očekivanja, a reprezentacija Rusije je u sve lošijoj situaciji. Poslednji poraz od Austrije je toliko razgnevio navijače da su pokrenuli kampanju prikupljanja novca kako bi se Italijanu isplatio ugovor i kako bi fanovi fudbala u ovoj zemlji konačno "videli leđa" preplaćenom strategu.

 

Grupa ruskih navijača započela je kampanju skupljanja novca kako bi otkupili ugovor selektora Fabija Kapela vredan 21.400.000 evra, čime bi praktično omogućili njegov odlazak.

– Dragi prijatelji, verujemo da su svi kojima je stalo do sudbine ruskog fudbala duboko razočarani i ogorčeni poslednjim rezultatima nacionalne selekcije – kaže se u saopštenju navijača koje je prenela agencija AFP.

Najnovija istraživanja javnog mnjenja govore u prilog tome da većina fudbalskih navijača želi da Kapelo ode sa klupe, ali da bi se to postiglo neophodno je da mu Fudbalski savez Rusije isplati sumu od 21.400.000 evra – navodi se dalje u saopštenju.

 

Kapelo se našao na meti kritika, posle poraza od Austrije rezultatom 1:0 u utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

– Krajnje je vreme da počnemo potragu za tim milionima – kaže se na naslovnoj strani Sport ekspresa, aludirajući na novac koji je potreban da bi se Kapelo isplatio.

Italijanski trener je prošle godine potpisao novi unosni ugovor o vođenju selekcije Rusije do kraja Mundijala 2018, koji će biti održan u toj zemlji.

Kapelo prošle godine na Mundijalu u Brazilu nije uspeo da dovede Rusiju do druge faze takmičenja, zbog čega je bio kritikovan, ali je zahvaljujući podršci ministra sporta Rusije Vitalija Mutka zadržao posao.

 

U međuvremenu, Rusija je u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope zabeležila svega dve pobede – 4:0 protiv Lihtenštajna u septembru i protiv Crne Gore službenim rezultatom 3:0, zbog navijačkih nereda u Podgorici. Rusija je u svojoj kvalifikacionoj grupi na trećem mestu, uz preostale četiri utakmice, što znači da im plasman na EP nije siguran.

Nju u septembru očekuje možda odlučujuću utakmicu za plasman na EP protiv Švedske.