RUTINSKI DO TRIJUMFA: Đoković pobedio Andersona i plasirao se u treće kolo Vimbldona

Novak Đoković je u reprizi finala Vimbldona slavio protiv Kevina Andersona sa 6:3, 6:3, 6:3 i tako se plasirao u treće kolo gde će igrati sa boljim iz meča Sepi (Italija) - Kudla (SAD).

screenshot/youtube.com/Wimbledon

Đoković – s pola gasa ide u treće kolo Vimbldona. U 12. okršaju sa JužnoafrikancemKevinom Andersonom srpski as stigao je do desete pobede – 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Novaku je ovo ukupno 72. trijumf na londonskoj travi kojim uspešno nastavlja borbu za šestu vimbldonsku i 20. grend slem titulu u karijeri.

Kao što je poznato njom bi se izjednačio na večnoj listi po broju najvažnijih teniskih pehara sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i verovatno napravio ključni korak ka krunisanju u najboljeg svih vremena.

Ni vlažna trava, ni servisi gorostasa kakav je Kevin Anderson nisu sprečili Đokovića da demonstrira silu.

Prvi reket sveta kretao se izuzetno, po potrebi klizao, tukao iz svih pozicija, s tim da je za forhend posebno bio inspirisan. I sve to uz blago doziranje. U svakom momentu vidno je bilo da u njegovim rukama ima još dosta skladištene magije, čuvane za ono što dolazi.derson 2:0 (6:3, 6:3, u toku je treći set 2:1).

Samouveren na svakom delu terena, ubitačan u servisu, Novak je šampionskim manirom privodio kraju svaki od tri seta nakon nešto “labavijih” uvoda.

Tako bi Anderson u tim početnim trenucima sva tri seta zaličio na ravnopravnog rivala, da bi ga Srbin šaltanjem u višu brzinu uglavnom ostavljao ukopanog u mestu, kao nemog promatrača.