Ružić: Ne moram da budem u Partizanu da bih mu pomogao

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je danas da se neće kandidovati za predsednika fudbalskog kluba Partizan, ali da to ne znači da neće pomagati crno-belima.

– Pomagao sam Partizanu u prethodnom periodu, pomagaću i dalje, a zaista je irelevantno u kom obliku i kom kapcitetu. Što se tiče Partizana i mog profesionalnog opredeljenja, moja karijera je pre svega vezana za politiku i moram da razočaram one koji se nadaju i puštaju probne balone u tabloidnim novinama, nadajući se da ću se na taj način sam izolovati i eliminisati iz političkog života – rekao je Ružić sa sajt Novog magazina.

Pojedini beogradski mediji danas su preneli da će Ružić “iz politike pobeći u Partizan”, gde će sačekati vreme kada (premijer Srbije Aleksandar) “Vučić padne s vlasti”

– Lično nisam nikad bio destruktivac, uvek sam se bavio kreacijom i nisam ulazio u trke za koje unapred nisam znao da mogu da pobedim. Postoje tri stvari koje su meni noseći stubovi u životu – prva je porodica, druga karijera, politika i naravno, treća je moja pasija Partizan – dodao je Ružić.

On je istakao da treba stvoriti zakonski okvir u kome se može sprovesti društveno odgovorna privatizacija, ali da se mora voditi računa o mnogim stvarima.

– Zakon o sportu već četiri godine predviđa mogućnost privatizacije, ono što je osnovna stvar i problem je da li će se neko javiti da uđe na ovo tržište i privatizuje klubove. To jeste odgovor na mnoge izazove, ali mislim da treba stvoriti zakonski ambijent u kome privatizacija može da se sprovede na društveno odgovoran način i neće biti u suprotnosti sa interesima države – rekao je Ružić.

Ružić je prošlog septembra podneo ostvaku na funkciju potpredsednika fudbalskog kluba Partizan, zbog imenovanja na ministarsku funkciju u vladi Srbije.