Rvanje: Beograd u avgustu postaje centar sveta

Predsednik organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u rvanju za veterena Andrija Mladenović rekao je danas da je to jedno od najvažnijih sportskih manifestacija u Beogradu ove godine i odlična prilika da se poboljša letnja turistička ponuda glavnog grada.

– Ovo je jedno od značajnijih takmičenja ove godine u Beogradu, pogotovo što tokom leta nema većih manifestacija. Uradićemo sve da takmičenje protekne najboljem redu, da imamo sa čim da izađemo pred Svetsku rvačku federaciju (FILA) i budemo u konkurenciji za organizaciju Svetskog šampionata 2017/2018 – naveo je Mladenović.

Šampionat za veterane održaće se u hali Šumice od 22. do 31. avgusta.
– Očekujem pravu promociju rvačkog sporta, da još više mladih počne da se bavi ovim sportom. Rvanje je našoj zemlji donelo mnogo medalja na raznim takmičenjima. Dodatni podstrek nam je poboljšanje turističke ponude u Beogradu tokom leta – zaključio je Mladenović.

Direktor Svetskog prvenstva Rajko Baltić rekao je da očekuje dobru organizaciju, kao i na svim prethodnim rvačkim događajima koji su bili održani u Beogradu.
– Imamo iskustva i zato očekujem izvanrednu organizaciju. Posebno me raduje što će ovaj događaj biti važan ekonomski podsticaj za Beograd. Hvala svima koji ukazuju pažnju našem sportu koji je star 3.000 godina i uspešno je sačuvao status olimpijskog sporta – naveo je Baltić.

Potpredsednica organizacionog komiteta SP Vesna Senić rekla je da je za Beograd velika čast što će ugostiti sve posetioce ovog takmičenja i istakla da veruje kako će oni u svoje zemlje otići se lepim utiscima o Srbiji.

Prema rečima organizatora, na svetskom šampionatu za veterane u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom učestvovaće takmičari iz 63 zemlje.