Sa tribina se orilo “MUTO, ODLAZI” – Nikolić: Ljudi, nisam ja problem…

Muta Nikolić
Beta/BRANISLAV BOŽIĆ

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa u meču protiv Albe odigrala najlošije u odbrani od početka sezone i istakao da on nije problem i da može da napusti klub.

 

Nemam šta mnogo da kažem. Malo nas je stigao i umor, nismo bili pravi. Pas više nije funkcionisao, nismo postavljali napade, nismo ništa uradili… Što se tiče odbrane, katastrofalno. Najgora odbrana koju smo odigrali do sada – rekao je Nikolić novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć od Albe sa 80:96 u šestom kolu Grupe C Evrokupa.

Nikolić nije želeo da govori pojedinačno o igračima već je istakao da svi imaju problem sa igrom u odbrani.

Oni generalno svi loše igraju odbranu, nisu obučeni da igraju odbranu. Dogovaramo se da se branimo na jedan način, da branimo ispod, a dođe utakmica, pa oni brane ispod, zakače se za blokadu… To nije bila ta koncepcija, da tako igramo odbranu, rekao je Nikolić.

U finišu utakmice sa tribina se začulo i: “Muto, odlazi”.

Ljudi, uopšte nisam ja problem. Ja sam ekipu pravio ovako, mi očigledno nismo za Evropu… Ja drugačije ne mogu. Uopšte nisam problem, u smislu da odem, neka dođe neko drugi – dodao je Nikolić.

 

Na pitanje novinara kako komentariše negodavanje publike kada je menjao mlade igrače, konkretno Marka Pecarskog, Nikolić je rekao da Pecarski ne može da izdrži.

Ne može Pecarski da igra, puk’o je. Ne može da izdrži, mora da se odmori, ne menjam ga zato što je nešto pogrešio. Mladim igračima dajem blanko da igraju. Što bih ga menjao? Opredelio sam se za njega – rekao je Nikolić.

Nikolić je potom sam prebacio priču na Radeta Zagorca.

Za Zagorca ste hteli da pitate nešto? Ne, a? Izjavio je da ga novac ne interesuje, da hoće u Partizan. Radi se o kvalitetnom igraču, voleo bih da ga dovedemo. Ne interesuje ga novac, a njegov menadžer traži 20-30.000 evra mesečno. Mi nemamo pare, gospodo. Pustite vi tu priču slatkorečivu. Voli Partizan, svaka mu čast, dobar je igrač, momak, sve OK – neka dođe. Ali, mi imamo budžet iz kojeg ne možemo da izađemo, rekao je Nikolić.