Sada je i zvanično: Mario Baloteli potpisao za Liverpul

Fudbalski klub Liverpul potvrdio je da je u ponedeljak završio sve detalje u vezi sa potpisivanjem ugovora sa italijanskim reprezentativcem Mariom Balotelijem.

Posle obavljenih medicinskih pregleda i potpisa ugovora, dvadesetčetvorogodišnji fudbaler je zadužio dres sa brojem 45 i postao deveto pojačanje Liverpula ovog leta.

U prvoj izjavi kao fudbaler ”Redsa”, Baloteli je izrazio veliko zadovoljstvo što će ponovo nastupati u Premijer ligi.

– Presrećan sam što sam sada ovde. Liverpul je jedan od najboljih klubova u Engleskoj i ovde se igra dobar fudbal. Takođe, ovo je odlična sredina za mlade fudbalere i to je još jedan razlog zašto sam došao u Liverpul – izjavio je Baloteli.

On je, takođe, dodao i da je odlazak u Italiju bio njegova ”velika greška”.

– Tada sam želeo da se vratim u Italiju, ali sam kasnije shvatio da sam pogrešio. Ponovo sam u Engleskoj i srećan sam zbog toga – konstatovao je Baloteli.

Transfer je vredan 16 miliona funti, a Baloteli je u Liverpul došao posle godinu i po provedenih u Italiji, u dresu Milana, za koji je na 54 utakmice postigao 30 golova. Kao što je poznato, pre dve godine je bio član šampionske ekipe Mančester Sitija, gde je stekao značajno iskustvo u Premijer ligi.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 33 utakmice i do sada postigao 13 golova.