SAGA JE ZAVRŠENA: Ništa od Partizana – Rade Zagorac karijeru nastavlja u Španiji!

Zagorac
Beta

Rade Zagorac karijeru nastavlja u Betisu iz Sevilje! Srpski internacionalac je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa španskim klubom (do leta 2019) koji će postati pravosnažan pošto prođe uobičajene lekarske preglede.

 

Zagorac koji je sezonu počeo u Memfisu, posle raskida ugovora sa timom iz Tenesija, dugo je bio u razgovorima s Partizanom. Čak se u jednom momentu činilo da je potpisvanje saradnje formalnost, ali do dogovora na kraju nije došlo, o čemu je pričao i predsednik Partizana Ostoja Mijailović, pa su se u trku za momkom koji je vlasnik evropskog zlata iz 2015. za igrače do 20 godina, uključili inostrani klubovi.

Pominjani su Bešiktaš, Andora, Baskonija… Na kraju, Zagorac je prihvatio ponudu Betisa. Odluka je na prvi pogled neočekivana, jer je tim iz Sevilje trenutno poslednjeplasirani u ACB ligi, bez pobede.

Ali, s jedne strane, sa Zagorcem i nedavno pridošlim Dontejem Drejperom, te Blejkom Šilbom, Vladimirom Golubovićem, Rajanom Kelijem, očekuje se da krene prvo ka sredini tabele, potom čak i ka plej ofu.

S druge, u bliskoj istoriji se klub (pod imenima Kahasol i Sevilja) pokazao kao odlična odskočna daska za mlade igrače (Porzingis, Ernangomez, Satoranski, Radičević…), ujedno i kao pogodna za iskusnije da “osveže” karijere…