SAGMAJSTER PUTUJE U ARGENTINU: “Verujem da ću ovogodišnju avanturu odvoziti najbolje do sada”

Gabor Sagmajster
print screen/twitter.com/GSagmajster

Na predstojećem Dakar reliju koji će se voziti od 2. januara u Paragvaju, Boliviji i Argentini, jedini predstavnik naše zemlje jubilarni 10. put, biće višestruki srpski šampion u motokrosu Gabor Sagmajster.

Zahvaljujući podršci AMSS, Sagmajster će ponovo učestvovati na prestižnom reliju, i ovog puta na ruti dugačkoj 9.200 km nastojaće da sedmi put u kariijeri prođe cilj.

Uoči polaska u Južnu Ameriku, Gabor Sagmajster sa optimizmom poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl.

– Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Uporno sam trenirao, u dobroj sam kondiciji i verujem da mogu bolje predstavljati Srbiju nego na svim dosadašnjim takmičenjima na Dakar reliju. Posebno bih se zahvalio AMSS koji mi je izdao licencu za ovo takmičenje i stvorio uslove da se upustim u svoju jubilarnu 10. Dakar reli avanturu, kao i Ministarsvu omladine i sporta i ostalima koji su pomogli moj odlazak na ovo prestižno takmičenje – rekao je naš motociklista.

Gabor Sagmajster je  53. mestom u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri. Vozio je i Svetski kup u Abu Dabiju, kao i domaći i evropski šampionat.

U Srbiji je osvojio „Zlatnu kacigu”, i „Majsku nagradu” Sportskog saveza Srbije. Na predstojećem Dakar reliju Sagmajster će će voziti KTM 450 “Rali replica” motor, proizveden 2011. godine, 75 KS