Sakoi više ne smetaju, problem je u helankama!

Čelnici Superlige ne miruju. Posle sakoa na tapetu su i helanke koje nose košarkaši, zbog čega su kragujevački Radnički i Partizan zaradili opomene.

Direktor Košarkaške lige Srbije Dragan Gogić nije sankcionisao ni jednog aktera susreta Partizan – Radnički, na kome su, zbog ranije finansijske kazne treneru crno-belih Dušku Vujoševiću zbog „neprikladnog odevanja”, odnosno skidanja sakoa, mnogi u hali, uključujući pomenutog trenera i njegovog kolegu, Miroslava Nikolića, namerno skinuli gornji deo odela

Umesto toga, opomenuti su igrači kragujevačkgo tima Marka Brkića i Stefana Jovića, odnosno član crno-belih Aleksandar Pavlović zbog opreme koja nije u skladu sa pravilima, a u kojoj su nastupili u osmom kolu.

Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je da ne razume opomene direktora Superlige i ocenio da bi uprava lige i klubovi trebalo da se okrenu košarci.

– Meni sve to jako smeta. Mi smo pre svega ljudi. Može sudija pre početka meča da nam skrene pažnju da ti steznici ili helanke nisu u skladu sa propisima, pa da, na kraju krajeva, i zabrani igraču ulazak na teren, dok to ne zameni ili ne skine – rekao je Grujin.

Prema propozicijama, sva dodatna oprema treba da bude u bojama opreme u kojoj se trenutno nastupa.

– Tako je i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu, ali tamo su nam uvek pre meča govorili ako oprema nije dobra. Mislim da sve možemo da rešimo dogovorom. Možemo da se sastanemo i sve što je na papiru proučimo na pravi način. Ovo je jako ružno, da se utakmica odigra i onda da nas kažnjavaju i opominju. Meni to sve izgleda na teranje inata – rekao je Grujin.

Predsednik Radničkog je dodao i da pravila koja nisu dobra, treba da se menjaju.

– Možemo zajedno sve da proučimo i ako se složimo da neke propise ne treba primenjivati, onda možemo na prvom sastanku predsedništva to da izmenimo, dopunimo. Treba da se okrenemo košarci, a ne banalnim stvarima. Meni sve ovo izgleda kao sitničarenje i teranje inata, i direktora i klubova – rekao je Grujin.