Fudbaler Gbolahan Salami rekao je da je srećan zbog dolaska u Crvenu zvezdu i poručio da će dati sve od sebe kako bi opravdao poverenje ljudi iz kluba.

Salami je u Zvezdu došao na šestomesečnu pozajmicu uz mogućnost da na kraju sezone potpiše trogodišnji ugovor za obeštećenje od 250.000 dolara.

– Srećan sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu, koja je veliki klub sa sjajnim navijačima. Zadovoljan sam uslovima za trening i spreman sam da dam sve od sebe. Ne želim previše da pričam, moj osnovni moto je rad na terenu – istakao je Salami.

Salami je zadužio dres sa brojem 11, koji je u prvom delu sezone bio u vlasništvu jednog od najboljih igrača Nejca Pečnika.

– Drago mi je što trener Lalatović veruje u mene, jedva čekam to da opravdam. Primarni cilj mi je da ispunim ambicije Crvene zvezde. Gledao sam na internetu isečke iz prvog dela sezone i drago mi je što Zvezda igra ofanzivno sa tri napadača. Video sam da je ekipa veoma mlada – rekao je Salami.

On je istakao da mu se sviđa stil igre napadača Liverpula Marija Balotelija, ali ne i njegov karakater.

– Želim da budem takav igrač, borben, kako bismo napravili dobre rezultate – poručio je Nigerijac.

Salami je zbog problema sa vizom ostao u Beogradu, a pripremama Crvene zvezde pridružiće se nakon povratka ekipe iz Slovenije.

Prošle sezone igrao je za Vari Vulvse, a u Zvezdu dolazi iz nigerjske akademije Fejm.

Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 12 utakmica i postigao dva gola.loading...