SALE NACIONALE: Đorđević kaže da postoje DVA NAČINA kako igrati sa Amerikancima

Saša Đorđević
Printscreen/Youtube

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da su njegovi igrači odradili perfektan posao i da će uživati u medalji koja god da bude.

 

Srbija je ostvatila istorijski plasman u finale Olimpijskih igara pobedom nad Australijom sa ubedljivih 87:61.

Sale je naveo da je odbrana bila ono što je donelo uspeh u napadu.

“Spremili smo meč dobro, momci su do perfekcije odradili, zaustavili smo njihovog najbolejg ‘plejmejkera’ Boguta. Odigrali smo pravu odbranu, samo 14 poena za poluvreme, ne pamtim da se to desilo. Presrećan sam, prezadovoljan, miran. Volim ove momke, ovu zemlju, ovaj dres i uživaću u medalji koja god dođe”, rekao je Đorđević neposredno posle meča u izjavi novinarima.

Đorđević je zahvalio na pravoj podršci i rekao da je današnji plasman u finale Olimpijskih igara potvrda kvaliteta njegove ekipe.

“Veoma sam ponosan na stručni štab, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta”, dodao je neprimereno kritikovani Đorđević.

Košarkaši Srbije igraće finale Olimpijskih igara sa selekcijom SAD, koja je bez većih

problema izašla na kraj sa Španijom.

“Mnogo sam ponosan na ekipu, rezultat, način na koji smo odigrali. Momci su bili spremni da odrade ono što smo se dogovorili. To potvrđuje 14 primljenih poena na poluvremenu, to se na ovom nivou desilo. Svi smo mnogo toga preživeli i iščekivali. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cele. Ali, ispostavilo se to kao dobro”, kazao je Đorđević.

Finale se igra u nedelju od 20.45, a protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.

“Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo. Neka igrači izaberu kako ćemo”, naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, ovo su najjače Olimpijske igre u istoriji i “konačno treba da počne” da se priča o stilu košarke koji igra reprezentacija Srbije.

Đorđević je za reprezentaciju SAD imao je samo pohvale.

“Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Koliko puta smo čuli, a drim tim je samo jedan, a ovo ostalo su reprezentacije Amerike. Drim tim je igrao 1992. i nažalost nismo imali priliku da se sastanemo sa njima. Oni su i onaj iz 1996. nazvali drim tim, nije bio toliko jak, ali je bio sa tri imena manje. Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu, ali košarka se igra zajedno”.

Selektor košarkaša Srbije je rekao da je osvajač zlatne medalje za Srbiju, rvač Davor Štefanek “pokretač svega”.

“Čestitke svima, prvo od Štefaneka koji nas je pokrenuo, probio led. On je toliko tiho došao, odradio, uzeo medalju i otišao kući. Hajde, budi ovde dve nedelje sa nama da svi progledamo. Svaka mu čast. On je pokretač svega ovoga. Svaki meč, svaka trka, utakmica se proživljava. Svi zajedno urlamo, navijamo. Bodrićemo uživo košarkašice da osvoje medalju. Svi osećaju timski duh. Terao sam vaterpoliste redom da mi pipnu ruku od prvog dana, pa Noleta”, rekao je Đorđević.loading...