“ŠAMAR” OD DINAMA DA RAZBUDI CRNO-BELE: “Jeftino” primljeni golovi i ubedljiv PORAZ Partizana u Kijevu!

Partizan
BETA

Fudbaleri Partizana poraženi su 4:1 (3:1) od Dinama na gostovanju u Kijevu, u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope.

 

Iako to rezultat ne pokazuje, crno-beli su odigrali solidno u Ukrajini, kontrolisali tok meča tokom većeg dela susreta, ali su “jeftino” primili golove u prvom poluvremenu.

Dinamo je iz četiri udarca postigao tri pogotka u prvih 45 minuta, dva posle očajne reakcije štoper srpskog šampiona koji su bukvalno zaboravljali napadače Dinama.

Minut pošto je Everton pogodio prečku, Dinamo dolazi do vođstva preko kapitena Morozjuka, koji je pokupio odbitak nakon odbrane Stojkovića i loptu poslao u praznu mrežu. 

Usledio je miran period igre, da bi domaćin nokautirao crno-bele sredinom poluvremena u roku od tri minuta. 

Morozjuk je oba puta neometan dolazio do lopte u kaznenom prostoru i nesebično proigravao Žuniora Moraeša kojem je ostajalo samo da fudbal gurne u mrežu. 

U finišu poluvremena Partizan smanjuje zaostatak golom Marka Jetvovića iz penala, koji je iznudio Sejduba Suma. 

Crno-beli su nastavili u istom ritmu u drugom delu meča, kontrolisali loptu i diktirali tempo, a samo zahvaljujući golmanu Buščanu Dinamo nije ispustio prednost. 

Prvo je sjajnom paradom sprečio evrogol Pantića posle “projektila”, mladog igrača Partizana sa oko 25 metara, a potom je imao i sreće jer ga je Tavamba pogodio pravo u glavu sa 4-5 metara. 

U samoj završnici meča Dinamo “overava” trijumf iz prestrogo dosuđenog penala, Cigankov je pao u kaznenom prostoru posle starta Miletića koji je izbio loptu pre nego što je pokosio rivala, ali je Poljak Gil pokazao na “belu tačku” s koje je Moraeš stigao do verovatno najlakšeg het-trika u karijeri. 

Meč u Kijevu imao je ružnu predigru, Dinamovi huligani su ispred Partizanovog hotela presreli i pretukli dvojicu članova crno-bele delegacije iako nisu nosili klupska obeležja. Partizan je napad prijavio UEFA. 

Partizan je ovim porazom osvojio drugo mesto u Grupi B pa će dobiti uslovno “težeg” rivala u šesnaestini finala takmičenja. Za poznati potencijalni rivali su CSKA, Atletiko, Lajpcig i Sporting od ekipa koje su došle iz Lige šampiona, te Viljareal, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiva, Arsenal, Salcburg i Lacio iz LE. 

Žreb parova šesnaestine finala Lige Evrope je u ponedeljak od 13 časova u sedištu UEFA u Nionu (Švajcarske). Utakmice su na programu 15. i 22. februara 2018.