Šampion lako do treće pobede u nizu: Crvena zvezda sa tri gola slavila u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde zabeleži su treći uzastopni trijumf, pošto su savladali ekipu Spartaka u Subotici rezultatom 3:1 (2:1) u okviru 19. kola Jelen Superlige.

 

Golove za Zvezdu postigli su Darko Lazić u petom, Mihajlo Ristić iz jedanaesterca u 29. minutu i Luka Jović u 77. minutu, dok je jedini gol za Spartak postigao Dejan Georgijević u 34. minutu.

Crveno-beli su već od petog minuta imali prednost. Posle kornera Saše Stojanovića sa leve strane, loptu je u šesnaestercu prvo zakačio Savo Pavićević i prosledio je do Darka Lazića, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju.

Posle tog gola Zvezda je nastavila da diktira tempo, a svoju inicijativu pretvorila je u drugi gol u 29. minutu. Spartakov golman Nikola Mirković je prethodno oborio Luku Jovića, pa je sudija pokazao na „belu tačku”, a siguran izvođač penala bio je Mihajlo

Ristić.

Izabranici Nenada Lalatovića mogli su preko Petra Orlandića da povedu i sa 3:0, ali je umesto toga usledila kazna Spartaka već u sledećem napadu kada je Stefan Milošević na drugoj stativi pronašao Dejan Georgijevića koji je smanjio na 1:2 u 34. minutu.

Spartak je nakon tog gola zaigrao mnogo bolje, ali se na veliki odmor ipak otišlo vođstvom Zvezde od 2:1.

Početak drugog dela meča kasnio je nekoliko minuta zbog sukoba pristalica Crvene zvezde s policijom.

U drugih 45 minuta Zvezda je bila nadmoćnija, imala je nekoliko prilika za gol, a svaku dilemu oko pobednika otklonio je Luka Jović u 77. minutu. Odbrambedi igrači Spartaka uspeli su da blokiraju šut Džošue Parkera, ali se lopta potom stigla do Jovića koji ju je

sproveo u mrežu. 

Crveno-beli posle ovog meča imaju 42 boda, samo bod manje od prvoplasiranog Partizana.

S druge strane, ekipa Spartaka je deseta na tabeli sa 21 bodom.

U narednom, 20. kolu Crvena zvezda dočejuje Napredak, dok Spartak gostuje Jagodini.