ŠAMPION U PROBLEMU: Evroliga kaznila Crvenu zvezdu, a evo ko će platiti umesto kluba

Uprava košarkaške Evrolige kaznila je danas Crvenu zvezdu sa 17.500 evra zbog propusta u organizaciji utakmice sa Valensijom u 11. kolu tog takmičenja.

Beta

Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan kaznio je klub zbog dva propusta u utakmici koja je odigrana 28. novembra u Beogradu – sa 15.000 evra zbog kvara semafora, zbog čega je utakmica prekinuta 57 minuta i sa 2.500 evra zbog ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen sudija po završetku utakmice.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, u obrazloženju kazne navodi se da je Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavana zbog sličnih propusta, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

Zvezda je saopštila da će, pridržavajući se ugovora, refundirati kaznu od 15.000 evra za neispravnost semafora od Sportskog centra Tašmajdan, koji upravlja halom “Aleksandar Nikolić”, a koji će taj iznos naplatiti od isporučioca semafora, “imajući u vidu da klub, Tašmajdan ni hala ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora, koji je u garantnom roku.

Otkako se takmiči u Evroligi, Zveza je na ime kazni po više osnova isplatila više od 150.000 evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza i ostalih prekršaja koji podležu kaznama disciplinskog pravilnika Evrolige.

Beogradski klub je pozvao svoje navijače da sportski navijaju i podsetio ih da je predstojeća utakmica narednog četvrtka u Beogradskoj areni protiv Baskonije.

Klub je, takođe, apelovao na sve navijače u dijaspori i koji samostalno prisustvuju utakmicama Zvezde na gostovanjima, da se pridržavaju pravila Evrolige, jer su protiv crveno-belih pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača u Berlinu i Kaunasu i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo u organizaciji kluba.