Šampionska nada tinja u crveno-belima: Zvezda savladala Rad i prišla Partizanu na dva boda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Rada sa 2:0 (2:0) u meču 26. kola Jelen Superlige.

 

Meč pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić” počeo je stopostonom šansom za goste već u prvom minutu. Nemanja Mihajlović izbio je sam pred Rajkovića, ali je pogodio stativu.

To su crveno-beli uspeli da kazne. Dva puta je asistent bio Katai, a pogađali su Orlandić u12. i Jović u 16. minutu.

Crvena zvezda je ovom pobedom došla do 58. osvojenog boda, što je dva manje od prvoplasiranog Partizana koji od 19 časova u Novom Sadu igra derbi meč protiv Vojvodine.

Najava i tok meča:

Crveno-beli trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli Jelen Super lige sa 55 osvojenih bodova, pet manje od vodećeg Partizana. U prethodnom kolu prebrodili su uspešno gostovanje u Novom sadu gde su savladali Donji Srem rezultatom 3:1(0:0).

Ekipa Rada je u sjajnoj seriji i trenutno se nalaze na 6.mestu sa 37 osvojenih bodova, tri manje od četvrtoplasiranog Novog Pazara. U prethodnom kolu slavili su pobedu protiv Mladosti iz Lučana rezultatom 3:1 (1:1), a u 10 prolećnih kola osvojili su čak 21 bod (sedam pobeda i tri poraza).

Prethodni susret ova dva tima završen je pobedom Crvene zvezde na Vračaru rezultatom 2:1(2:1), a golove su postigli Lazović i Pavićević za crveno-bele i Jelić za ekipu Rada.

JSL, 26. kolo: Crvena zvezda – Rad 2:0 (2:0)
Stadion: „Rajko Mitić”. Sudija: Vlado Glođović. Strelci: Orlandić u 12. i Jović u 16. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković (od 86. Petković), Pavićević, Jovanović (od 80. Mbođ), Anđelković, Grujić, Lazović, Ristić, Katai, Jović, Orlandić (od 63. Avramovski).
RAD: Radunović, N. Đurić, I. Đurić, Maraš, Obradović, Milošević, Gnjatić, Ljujić (od 61. Simić), Rodić, Mihajlović (od 76. Mladenović), Veselinović (od 61. Jelić). 

Prvo poluvreme:

Posle samo 37 sekundi gosti sa Banjice su mogli da dođu do vođstva. Mladi Nemanja Mihajlović dobio je sjajnu loptu u prazan prostor, stigao je do nje pre Predraga Rajkovića, ali je na žalost gostiju pogodio samo spoljni deo stative. 

Odmah posle toga tim iz Ljutice Bogdana je u potpunosti preuzeo inicijativu, ali veći posed lopte nisu uspeli da pretoče u prednost.

Najbliža tome Zvezda je bila u 11. minutu kada je imala dve šanse. Prvo je Katai levicom nezgodno šutirao po zemlji sa 25 metara, a golman Rada je nekako izbio loptu u korner. U nastavku akcije priliku je imao i defanzivac, ali se fenomenalnom intervencijom istakao Radunović.

GOOOOOL! Strelac je Orlandić u 12. minutu. Visoki napadač Zvezde je primio loptu koju mu je poslao Katai na desetak metara od gola, iskosa sa desne strane i snažnim i preciznim udarcem poslao je loptu u suprotni ugao – 1:0.

Bio je to početak odličnog perioda igre aktuelnog šampiona, koji je u 16. minutu na novu asistenciju Kataija, ovoga puta u levu stranu za Luku Jovića, udvostručio svoju prednost na 2:0.

„Građevinari” su drugu priliku na meču stvorili u 27. minutu. U šansi se našao Veselinović, šutirao je desno iskosa sa petnaestak metara, ali je Rajković uhvatio takozvanu ”živu” loptu.

Nova sjajna prilika za Rad viđena je u 32. minutu. Ponovo se Milošević istakao odličnim proigravanjem, sa leve strane je pronašao Vladimira Rodića, koji je snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je Zvezdin golman Rajković uz pomoć stative uspeo da zaustavi taj udarac. Na odbijenu loptu je natrčao i Veselinović, ali nije uspeo da učini ništa više.

Domaći tim je potom opet preuzeo inicijativu, ali je do isteka prvog dela igre ostao na dva postignuta gola.

Drugo poluvreme:

Prva prava prilika u nastavku meča viđena je u 54. minutu. Akcija Zvezde tekla je po desnoj strani, usledio je oštar centaršut po zemlji, lopta je stigla do usamljenog Luke Jovića na drugoj stativi, ali mladi napadač crveno-belih nije uspeo da pogodi nebranjenu mrežu. Lopta odlazi preko gola.

Dva minuta kasnije i Darko Lazović je bio u prilici, šutirao je iskosa sa desne strane, ali ni on nije bio precizan.

U narednih dvadesetak minuta na sablasno praznom stadionu „Rajko Mitić” nije se dešavalo apsolutno ništa.

Period monotonije prekinuo je Rodić u 74. minutu koji je raspalio pravu bombu sa 20 metara, ali je lopta prohujala malo iznad Rajkovićevog gola.