ŠAMPIONSKI PLES RATNIKA: Golden Stejt demolirao Klivlend, Kari ponovo briljirao (VIDEO)

Stef Kari
Beta

Košarkaši Golden Stejta, aktuelnog šampiona NBA lige, ubedljivo su danas u gostima pobedili Klivlend, prošlogodišnjeg finalistu, sa 132:98.

 

Voriorsi su se pobednički vratili u salu u kojoj su prošle godine osvojili šampionski prsten i lako su savladali Kavalirse. Stefen Kari postigao je 35 poena za tri četvrtine, dok je Andre Igudala dodao 20.

Golden Stejt je u prvom poluvremenu vodio 30 razlike, a prednost je u drugom porasla do maksimalnih 43 poena. Klivlend je kasnom serijom u finišu meča sprečio najgori poraz Kavalirsa na domaćem terenu u istoriji kluba.

Radili su šta su hteli – kratko je posle meča prokomentarisao prva zvezda Kavsa Lebron Džejms.

 

Kari je postigao sedam trojki, od kojih je poslednja donela njegovom timu 40 poena razlike u trećoj četvrtini. Aktuelni najkorisniji igrač (MVP) lige proveo je danas u igri samo 28 minuta.

Kari je u nedelju rekao da svlačionica Kviken louns arene “i dalje miriše na šampanjac”, pošto je Golden Stejt u toj hali osvojio titulu posle punih 40 godina. Kavalirsi su u prvoj utakmici ovih timova u sezoni pobedili 89:83.

Klivlend je igrao prvi meč kod kuće nakon gostujuće turneje od šest mečeva, na kojoj je zabeležio pet pobeda. Džejms je meč završio sa 16 postignutih poena, ali nije imao skoro nikakvu pomoć saigrača drugih zvezda tima. Kajri Irving završio je utakmicu sa osam poena, dok je Kevin Lav postigao samo tri za 21 minut u igri. Džej Ar Smit dao je 14 poena za Kavse, a Iman Šampert 10.

Morate da igrate dobro protiv vrhunskih timova, a mi to nismo radili. Ove sezone imamo 0:3. Večeras se jasno videlo koliko moramo da napredujemo da bismo osvojili titulu – rekao je Džejms.

Klivlend je ove sezone izgubio i od San Antonija, tako da nema nijednu pobedu protiv najboljih timova Zapada.

Klivlend je tako ostao na 28 pobeda ove sezone, što je iskoristio Toronto, koji je svoj 26. trijumf i peti uzastopni ostvario protiv Bruklina kod kuće, 112:100, čime se učvrstio na drugom mestu Istočne konferencije.

Kajl Lauri i Demar Derozan predvodili su Toronto sa ukupno 61 poenom, od čega 17 u poslednjoj četvrtini.

Lauri je postigao 31 poen, a Derozan 30. Toronto je gubio devet poena razlike u trećoj četvrtini, ali je poslednju dobio sa 31:16, uključujući i seriju 14:2, kojom je završio utakmicu.

Los Anđeles Klipersi su kod kuće pobedili Hjuston sa 140:132, iako su igrali bez Blejka Grifina i Deandre Džordana. Umesto njih istakao se Džej Džej Redik, koji je postigao 40 poena, dok je Kris Pol završio meč sa 28 poena i 12 asistencija.

Hjuston je predvodio fenomenalni Dvajt Hauard sa 36 poena i 26 skokova, dok je Džejms Harden imao 20 poena i osam asistencija.

Dalas je kod kuće pobedio Boston sa 118:113, predvodjen 37-godišnjim Dirkom Novickim, koji je završio utakmicu sa 31 poenom i 11 skokova, što mu je bio šesti “dabl-dabl” u sezoni.

Mlada ekipa Seltiksa povela je u četvrtoj četvrtini sa šest poena razlike, nakon što je gubila 17. Veteran Novicki postigao je 14 poena u poslednjoj četvrtini, a bio je deo serije trojki u produžetku, kojima je Dalas došao do pobede.

Deron Vilijams postigao je 20 poena za Dalas, od čega 10 u produžetku.

Boston je tako prekinuo seriju od tri uzastopne pobede. Najefikasniji kod Seltiksa bili su Ajzeja Tomas i Markus Smart sa po 20 poena.

Rezultati:

Toronto – Bruklin 112:100

Klivlend – Golden Stejt 98:132

Dalas – Boston 118:113

LA Klipers – Hjuston 140:132