Šampionski selektor: Bićemo opet prvaci sveta!

'Nema stajanja, idemo na vrh i u seniorskoj konkurenciji' – poručio je sa Novog Zelanda selektor svetskih šampiona Veljko Paunović.

 

U obraćanju medijima nakon osvajanja zlatne medalje na Mundijalitu, fenomenalni srpski stručnjak je najavio da od danas za njegove igrače počinje dokazivanje na seniorskoj sceni.

Moji momci mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. Siguran sam da u ovoj generaciji ima mnogo fudbalera koji će u narednih deset godina igrati najveće utakmice, kako u reprezentaciji, tako i u najboljim klubovima na svetu. Vreme ja za ovu generaciju da odmah odraste i kaže zbogom igranju u mlađim kategorijama. Moramo da se fokusiramo na narednih deset godina – poručio je Paunović.

– Želeo bih da se zahvalim našem narodu i našoj zemlji na podršci, i ovde na Novom Zelandu i svugde u svetu. Trofej posvećujem ocu koji je preminuo pre šest meseci – ovo je za njega – dodao je Paunović.

Srbija je u finalu savladala Brazil posle produžetaka sa 2:1 i ostvarila verovatno najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

– Čestitam i Brazilu, oni su neverovatan tim i takođe zaslužuju trofej. I mi smo mnogo naučili od njih. Jesmo li imali sreće? Da, imali smo sreće, ali ona se zaslužuje, a mi smo radili ekstremno naporno. Tim smo koji igra kao jedan i mislim da je na kraju slavila ekipa koja je najviše želela trofej. Ovo će nam dati samopouzdanje za budućnost, ali moramo da nastavimo da gradimo, i naš fudbal i naše društvo – zaključio je selektor Srbije.