Šampionsko slavlje u Kruševcu: Partizan savladao Napredak i 26. put u istoriji postao prvak države

Fudbaleri Partizana po 26. put u svojoj istoriji postali su šampioni Srbije. Crno-beli su kao gosti savladali Napredak u Kruševcu rezultatom 2:0 (0:0).

 

Na taj način ekipa iz Humske dva kola pre kraja prvenstva ima 11 bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu koja je na svom terenu poražena od Radničkog 1923 rezultatom 2:1.

Ovo je Partizanu ukupno 26. titula prvaka u istoriji, čime su se izjednačili sa večitim rivalom.

Strelci za crno-bele na ovom meču bili su Branko Ilić i Andrija Živković, a oba gola su postignuta u drugom poluvremenu.

Najava i tok meča:

Crno-belima je u vanrednom, 28. kolu Superlige, dovoljan i bod pa da vrate titulu u Humsku i teško je poverovati da neće uspeti u tome.

Navijači Partizana već spremaju žurku, baš kao i pre nekoliko godina kada su na istom mestu slavili titulu najboljeg u Srbiji.

Planove ne kvari ni činjenica da su Kruševljanima neophodni bodovi za opstanak i sigurno se neće unapred predati.

Istovremeno, Zvezda će dočekati otpisani Radnički iz Kragujevca, dok će trećeplasirani Čukarički gostovati u Jagodini.

 

JSL, 28. kolo: Napredak – Partizan 0:2 (0:0)

Stadion: „Mladost”. Gledalaca: oko 8.000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Strelci: Branko Ilić u 62. i Živković u 82. minutu.

NAPREDAK: Janković, Gobeljić, Urošević, Frimpong, Paunović, Stanojević (od 72. Bajić), Vučetić, Ndiaje, Lemajić, Dimitrov (od 71. Majdevac), Trujić.

PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, Ćirković, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Brašanac, A. Živković, Babović, S. Ilić (od 68. Ninković), Šaponjić (od 57. Kojić).

Prvo poluvreme:

Početak duela u Kruševcu kasnio je zbog odluke sudije Dejana Santrača i delegata da se ne kreće sa igrom dok navijači gostujuće ekipe ne siđu sa zaštitne ograde. Posle petominutnog odlaganja početka utakmica je počela.

U uvodnih deset minuta meča na stadionu Napretka, kada je igra u pitanju, nismo bili svedoci zanimljivih situacija. I jedni i drugi su oprezni, a akcije se završavaju maksimalno na ivici kaznenih prostora.

Posle monotonog početka utakmice, konačno smo videlu prvu pravu šansu – i to za goste! Nikola Trujić, momak koji je ponikao u crno-belom dresu, u 16. minutu imao je odličnu priliku. Gobeljić je idealno centrirao sa desnog krila, ali je  Trujić sa 5-6 metara šutirao preko gola.

Nestvarno zvuči podatak da Partizan, ekipa koja je prvoplasirana u našem šampionatu i koja će se naredne sezone (najverovatnije) takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u prvih pola časa utakmice nije stvorio niti jednu jedinu priliku za postizanje pogotka. 

Sudija Santrač ponovo je prekinuo utakmicu, ovoga puta u finišu poluvremena, zbog problema koje pomoćni arbitar Srđan Obradović ima iza gola Partizana, a koje mu prave „Grobari”.

Drugo poluvreme:

Utakmica je u nastavku meča poprimila malo žustriji tok, ali pravih akcija i prilika nije bilo.

GOOOOOL! Strelac je Branko Ilić u 62. minutu! Drinčić je fantastično izveo prekid sa tridesetak metara, a Slovenac je bio najviši u skoku i glavom je sa šest metara poslao loptu u mrežu – 0:1.

Novu veliku priliku za goste imao je Trujić u 77. minutu. Pomenuti igrač se sam izborio za priliku, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je stativa zaustavila njegov udarac.

GOOOOOL! Strelac je Andrija Živković u 82. minutu! Mogao je Nemanja Kojić da stavi tačku na trijumf Partizana u 81. minutu ali ono što on nije uradio u tom momentu jeste Andrija Živković šezdesetak sekundi kasnije kada je na asistenciju napadača crno-belih doneo dva gola prednosti gostima – 0:2.