‘Santjago Bernabeu’ odlazi u istoriju: Real Madrid za 500 miliona dolara menja ime stadiona

Real Madrid potpisao je dugoročni strateški sporazum sa naftnom kompanijom IPIC iz Abu Dabija.

Sporazum, između ostalog, uključuje i rekonstrukciju njegovog čuvenog stadiona Santjago Bernabeu.

– Ovim komercijalnim dogovorom Real će ostvariti jedan od velikih izazova i pretvoriti stadion Santjago Bernabeu u najbolji sportski objekat na svetu – navodi se na sajtu “kraljevskog kluba” iz Madrida.

Pored rekonstrukcije stadiona, unosnim sporazumom predvidjeno je širenje Realove fudbalske škole po svetu i stvaranje nove digitalne medijske platforme.

Španski mediji tvrde da je kompanija sa Bliskog Istoka za 500 miliona evra kupila pravo na promenu imena stadiona i da će se on ubuduće zvati “Abu Dabi Bernabeu”, a da je ugovor potpisan na 20 godina, prenosi sajt ABC.

– Ovaj stadion je vlasnik 10 titula prvaka Evrope. Real Madrid uz podršku odanih članova i pristalica nikada ne odustaje, kao što smo učili od Bernabeua i Di Stefana. Titule i pobede uvek su polazna tačka. Cilj ‘deseti’ zahteva postavljanje cilja ‘jedanaesti’ i ako smo bili najbolji u 20. veku neka bude obaveza da budemo najbolji i u 21, tako da je ovaj sporazum sa IPIC strateški – rekao je predsednik reala Florentino Perez.

Radovi predvidjaju izgradnju pokretnog krova, velikog šoping centra, hotela i niza drugih sadržaja, a trebalo bi da budu završeni do 2017. godine.