Saopštenje FK Rad: Nećemo odigrati revanš meč baraža ukoliko se utakmica ne igra na Banjici

Fudbalski klub Rad izrazio je ekstremno nezadovoljstvo odlukom nadležnih da se revanš utakmica baraža za popunu Jelen Superlige protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca igra na stadionu Obilića, a ne na Banjici. Tim povodom oni su zapretili neodigravanjem tog meča.

Saopštenje ekipe sa Banjice tim povodom prenosimo u celini:

“S obzirom da ne postoji nijedan opravdan i argumentovan razlog da se uzvratni susret za popunu Superlige igra na stadionu „Obilića”, klub iz Crnotravske ulice je jedinstven u stavu da ukoliko se utakmica ne igra na Banjici, fudbaleri Rada neće izaći na teren stadiona na Vračaru!

Kao klub koji je oduvek kroz svoju istoriji afirmisao autentične sportske vrednosti, na Banjici smatraju da se ne sme urušavati fer-plej i neutralisati definisanost da u baražu svaka ekipa ima pravo na po jedan meč na svom terenu.

Odlukom o eventualnoj promeni domaćinstva Radu, direktno bi se uticalo na regularnost baraža, a istovremeno to bi značilo još jedan nizak udarac našem klupskom fudbalu”, navodi se u saopšenju objavljenom na internet stranici Fudbalskog kluba Rad.