Saopštenje FK Rad: Neko želi da ispadnemo iz lige, sudijske greške su vidljive

Čelnici Fudbalskog klub Rad oglasili su se saopštenjem u kojem su izrazili nezadovoljstvo suđenjem na utakmicama Jelen Superlige Srbije.

Rad je tokom zime dobio novu upravu, a u prolećnom delu prvenstva ostvario je pobedu i remi uz četiri poraza, pa je i dalje poslednji na tabeli.

– Sudijske odluke, koje su vidljive iz kola u kolo na štetu našeg kluba, navode na razmišljanje da neko svesno želi da Rad ne izbori na pošten i sportski način opstanak među superligašima – navodi se u saopštenju Rada

“Gradjevinari” su u saopštenju naveli i situacije u kojima su, kako smatraju, bili oštećeni, a od organizatora Superlige “zahtevaju pravedno suđenje svima”.

– ‘Domaćinsko’ suđenje u Nišu, nedosuđen penal u finišu meča u Kragujevcu za Rad, kao i krajnje tendenciozno suđenje nedavno u Užicu i diskutabilna odluka da se dosudi kazneni udarac za domaćina, nas nedvosmisleno teraju da podignemo glas i javno izrazimo nezadovoljstvo – piše u saopštenju.

Rad ističe da je novo rukovodstvo kluba za prethodna četiri meseca “napravilo nekoliko vidjlivih poteza”, kao i da imaju potencijalno konkurentnu ekipu za vrh tabele nacionalne lige.

– Ako treba da ispadnemo ili izborimo opstanak, neka to bude na zelenom terenu i bez spoljnih uticaja. Formirali smo respektabilan tim, koji je po potencijalu za gornji deo superligaške tabele – navodi se u saopštenju.

Takođe, čelnici Rada, kako se navodi u saopštenju, očekuju već od naredne utakmice protiv OFK Beograda pravedno suđenje za obe ekipe.

– Bolji tim neka bude pobednik, a mi ćemo se maksimalno potruditi da igrama na terenu zavredimo da i sledeće godine budemo deo superligaške priče – navodi se u saopštenju.

Iz Rada navode da je klub, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, prepolovio dugovanja prema trećim licima, kao i da je radnoj zajednici i igračima isplaćen deo finansijskih obaveza.

Takođe, u saopštenju se ističe da se rekonstrukcija spoljnjeg dela stadiona privodi kraju, a da je idejno rešenje Radovog sportskog doma pred finalizacijom.

Rad u Jelen Superligi Srbije trenutno zauzima poslednje, 16. mesto sa 15 bodova, pet manje od sigurne zone.