Šaponjić: Najbolje bi bilo da Jović da gol za Zvezdu, a moj da bude pobednički

Fudbaler Partizana Ivan Šaponjić kaže da mu je san da postigne gol protiv Crvene zvezde i dodao da bi voleo da se derbi završi pobedom crno-belih od 2:1.

 

Moramo prvo da dobijemo utakmicu protiv Mladosti, ali glavom smo već svi na Marakani. Ako budemo imali pet bodova prednosti lakše ćemo ući u meč, pritisak će biti na njima. Smatram ćemo osvojiti titulu ako uđemo u derbi sa pet bodova – rekao je Šaponjić.

Partizan je prvi na tabeli Super lige Srbije sa 53 boda, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Izabranike Zorana Milinkovića predstojećeg vikenda očekuje duel protiv Mladosti, a 25. aprila je na programu „večiti” derbi. Taj meč između Partizana i Zvezde igraće se na stadionu „Rajko Mitić”.

– Naravno da mi je san da postignem gol protiv Zvezde, i to na Marakani, i da to proslavim sa našim navijačima. Idemo na pobedu u tom meču. Bilo bi dobro da pobedimo sa 2:1 – naveo je Šapnonjić.

Na konstataciju novinara da bi možda bilo dobro da on postigne pobednički gol, a njegov prijatelj iz tabora crveno-belih Luka Jović da bude strelac za Zvezdu, Šaponjić je uz osmeh kratko odgovorio:„To bi bilo najbolje”.

Mladi napadač Partizana je dodao da se posle svake utakmice čuje sa Jovićem, saigračem iz omladinske reprezentacije, i dodao da su već počela “peckanja” pred derbi.

– Naravno da ima peckanja. Posle pobede protiv OFK Beograda poručio mi je da malo smanjim gas. I ja sam njemu to isto rekao – kazao je Šaponjić.

Šaponjić je sezonu počeo na klupi, nije imao mnogo prilike da igra, ali je odlaskom Petra Škuletića i Danka Lazovića izbio u prvi plan.

 

On je prošle nedelje u polufinalu Kupa Srbije protiv Jagodine postigao svoj prvi gol za Partizan, a potom je bio strelac i u utakmici protiv OFK Beograda.

– Imao sam ozbiljnu konkurenciju, morao sam da pričekam, naporno sam trenirao i radio, i evo, došlo je mojih pet minuta. Golovi mi mnogo znače zbog samopouzdanja. Kao da sam skinuo neki teret s leđa kad sam dao prvi gol i sada mnogo lakše ulazim u utakmicu – kazao je Šaponjić.

Sad sam prvi napadač, pritisak je na meni. Moram stalno da dajem golove, ali mislim da ću to izgurati i da će navijači Partizana slaviti duplu krunu – dodao je napadač Partizana.

Sedamnaestogodišnji Šaponjić je rekao da mu najviše saveta daju kapiten Saša Ilić, kao i Stefan Babović i Nikola Drinčić.

– Oni mi non-stop daju savete, Stefan najviše. Govori mi kako da se krećem, šta sam dobro uradio, šta loše… To mi mnogo znači i mislim da ću sve to usvojiti i biti bolji – kazao je on.

Šaponjića su mnogi u poslednje vreme počeli da porede sa nekadašnjim napadačem Partizana, a sada fudbalerom Anderlehta, Aleksandrom Mitrovićem.

– Ne smeta mi, to mi prija. On je dobar igrač, dao je gol u derbiju, ima dobru karijeru, voleo bih da idem njegovim putem. Ali, želim prvo da ostavim dubok trag u Partizanu, pa ćemo onda videti šta posle – rekao je Šaponjić.