Šaponjić: Zaslužili smo pobedu, bolji smo od Mađara

Strelac gola u sudijskoj nadoknadi kojim je Srbija izborila produžetke, Ivan Šaponjić, smatra da je naša selekcija zasluženo pobedila Mađare i da su 'Orlići' bolji tim. Njegov saigrač Nikola Maksimović prezadovoljan pobedom i karakterom koji je naš tim pokazao u meču.

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Ivan Šaponjić, koji je danas postigao izjednačujući gol protiv Mađarske u osmini finala Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, rekao je da je njegova ekipa zasluženo u četvrtfinalu i da ima veliku šansu za uspeh na turniru.

Fubaleri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pošto su jutros posle produžetaka pobedili Mađarsku sa 2:1.

Mađarska je povela u 57. minutu golom Bencea Merva, a izjednačio je Ivan Šaponjić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu Srbiji doneo je Atila Talaber autogolom u 118. minutu. Srbija je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton u drugom minutu sudijske nadoknade vremena regularnog dela dobio Milan Gajić.

Fudbaleri Srbije će u četvrtfinalu, u nedelju od 6.30 igrati protiv selekcije SAD, koja je danas pobedila Kolumbiju sa 1:0.

Imao sam dobar osećaj kada sam ulazio u igru, verovao sam da mogu da postignem gol, koji čekam već neko vreme. Ovo je gol moje i naše velike radosti, sigurno ga nikada neću zaboraviti. Zaslužili smo da se radujemo, bolji smo tim od Mađara, međutim, u utakmici je sve moguće. Oni su igrali najbolje što umeju, bili su na korak od pobede, ali sreća je bila na našoj strani – rekao je Šaponjić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

– Kod pogotka sam video da su trojica protivničkih igrača promašili loptu, samo sam je malo trznuo glavom prema golu, što je bilo dovoljno da završi u mreži. Ovo je mnogo važna pobeda, sada imamo veliku šansu – dodao je Šaponjić.

 

Fudbaler Srbije Nemanja Maksimović rekao je da je njegova ekipa pokazala pobednički karakter.

– Srće će mi iskočiti posle ovakve pobede. Sreća je bila uz nas, ali smo je i zaslužili. Sjajan smo tim, fenomenalna grupa koja nikad ne odustaje. Mađarska nas nije iznenadila, ali je odigrala taktički fenomenalnu utakmicu, dobro su nas analizirali i zatvorili sve prilaze golu – rekao je on.

– Nismo iskoristili neke odlične šanse, zatim nas je poremetio pogodak, ali nismo gubili veru do poslednjeg trenutka i to nam se vratilo. Pokazali smo karakter pobednika i ušli među osam najboljih reprezentacija na svetu. To je divan osećaj – dodao je Maksimović.

Bek Srbije Nemanja Antonov rekao je da je njegova ekipa jakom voljom uspela da pobedi Mađarsku.

 

Foto: Fifa.com

– Ušli smo malo uspavano u utakmiu, možda nas je sasekao pritisak i važnost utakmice. Kako je meč odmicao Mađari su se podizali a mi smo ulazili u nervozu. Umesto da povedemo, primili smo gol direktno iz tog napada i bilo je teško vratiti se, ali pokazali smo da imamo volju kao planina – rekao je Antonov.

– Postići dva pogotka, jedan u nadoknadi vremena, a drugi u 118. minutu, sa igračem manje, mogu samo velike ekipe. Mi to definitivni jesmo. Suze mi same idu koliko sam srećan – dodao je on.

Fudbaler Milan Gajić isključen je u završnici regularnog dela i neće igrati u četvrtfinalu protiv SAD.

 

– Bilo je teško na terenu, a čini mi se mnogo teže kada sam finiš odgledao sa tribina. Bog nas je pogledao i nagradio za sav trud do sada. Imamo veliki karakter i srce šampiona. Mađarska me nije iznenadila, očekivao sam ovakav duel, bili su disciplinovani, igrali su muški, žestoko. Ipak, nisam verovao da će biti ovoliko teško, ali i ranije smo znali da se vratimo u završnici i to krasi ovu generaciju – rekao je on.

– Žao mi je što neću moći da pomognem u četvrtfinalu, ali dobro ću se spremiti za završne utakmice – dodao je Gajić.

Posle 15 dana u Danidinu, stručni štab i reprezentatvci će sutra ujutro otputovati za Okland, gde će se u nedelju igrati utakmica sa selekcijom SAD.