Šarapova: Mislila sam da sam genije, ali sam uspela da ne poletim previše (VIDEO)

Ruska teniserka Marija Šarapova izjavila je u intervjuu za Gardijan da je bilo teško ostati na zemlji posle osvajanja Vimbldona sa samo 17 godina.

Šarapova je pre tačno deset godina u finalu Vimbldona savladala Serenu Vilijams sa 6:1, 6:4.

– Može da se kaže: Imala je 17 godina, osvojila je turnira, imala je sjajne dve nedelje i može samo da nastavi na tom talasu. Ipak, uspela sam da ne poletim, iako sam sa time imala problema u početku, jer sam mislila da sam genije – rekla je Šarapova.

– Gledala sam snimke s tog turnira, ali ne mnogo. Uvek mislim da je bolje ne gledati prečesto jer onda imaš osećaj kao da se tek dogodilo – dodala je Ruskinja u intervjuu za Gardijan.

Dve godine kasnije Šarapova je osvojila i US open.

– Na tom Vimbldonu sam tako malada uspela da igram odlično u drugoj sedmici Gren slem turnira. Dve sezone kasnije igrala sam u finalu US opena sa Žistin Enan, teniserkom sa kojom sam se dosta mučila tokom karijere, i uspela sam da pobedim. Veoma sam ponosna na ta dostignuća – izjavila je Ruskinja.

Posle te titule, Šarapova je osvojila još tri Gren slem titule – Australijan open 2008. godine kada je savladala srpsku teniserku Anu Ivanović.

Usledila su i dva Rolan Garosa (2012, 2014).