Saša Ilić dok igra fudbal uči i za trenera!

Kapiten Partizana Saša Ilić još će igrati fudbal na radost navijača crno-belih, ali se uporedo sprema i da postane trener!

Partizanov iskusni vezista je u ponedeljak u Centru za edukaciju Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi započeo školovanje koje za cilj ima dobijanje diplome trenera, osnovnog preduslova za bavljenje stručnim poslovima, saznaje „Mozzart Sport”.

– Tačno je, Saša Ilić je od juče polaznik našeg kursa i u naredne četiri sedmice će pratiti nastavu za dobijanje A licence. Kasnije, ukoliko želi ozbiljno da se posveti materiji, Sale bi mogao da konkuriše i za PROFI licencu, ali za to mu je potrebno bar dve godine rada u nekom klubu. Doduše, kao bivši reprezentativac dobio bi priliku da ubrzano završi kurs. A i verujem da su mu planovi drugačiji, uostalom, još je aktivan fudbaler – rekao je Dušan Savić.

lić je takođe potvrdio da je upisao školu, ali o tome nije želeo da priča zbog fokusa na kraj sezone. Ipak, valja pomenuti da je 37-godišnji fudbaler i ranije govorio da ga privlači trenerski zanat.

– Obećavam da ću završiti kurs za PROFI licencu i znanje stečeno u igračkim danima preneti budućim generacijama, naravno u mom Partizanu, nebitno da li u prvom timu ili mlađim kategorijama – reči su koje je Saša Ilić izgovorio pre dve godine.