Saša Ilić dokosurio Kragujevčane, Škuletić dva puta u metu! Radnički – Partizan 0:3

Fudbaleri Partizana zabeležili su novu, šestu pobedu u domaćem šampionatu pošto su kao gosti savladali Radnički 1923 sa 3:0 (2:0).

Dvostruki strelac u ekipi Partizana bio je Petar Škuletić, koji je postigao golove u 11. i 18. minutu, a gol je postigao i Saša Ilić u 89. minutu.

Partizan je tako ostvario šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu i ima 18 bodova, dva više od Crvene zvezde, dok Radnički zauzima 13. mesto sa četiri boda.

 

Najava i tok meča:

Još jedan ispit za crno-bele. Posle evropskog meča, u kojem je Partizan odigrao remi sa Totenhemom i uknjižio veoma vredan bod, fudbaleri iz Humske to moraju da ostave iza sebe i da se maksimalno fokusiraju na današnju utakmicu.

Vicešampion Srbije želi da nastavi uspešnu seriju i zabeleži petu uzastopnu pobedu, koja bi sačuvala čelo tabele.

– Da bi rezultat od četvrtka dobio smisao, moramo da nastavimo kontinuitet dobrih igara u prvenstvu i u tom pogledu gostovanje Radničkom nam je važnije od Totenhema. Potrebno je da probudimo motivacione depoe u sebi i ostanemo čvrstvo na zemlji. Vraćamo se takmičenju od koga živimo, jer je za nas Superliga prioritet i nadam se da imamo snage za još jednu pobedu – rekao je trener Marko Nikolić.

Nošeni pobedom u prethodnom kolu, fudbaleri Radničkom, motivisani ulaze i u ovaj duel u nadi da će Beograđanima uzeti “ceo plen”…

– Očekuje nas utakmica sa mnogo motiva, u koju moramo ući hladne glave i velikog srca. Možda deluje čudno, ali utakmice protiv velikih rivala su najlakše, jer na takvim utakmicama možemo samo da dobijemo. Ne želimo nikoga da precenjujemo niti da potcenjujemo sebe – poručio je trener golmana Radničkog, Dejan Jelčić.

JSL, 6. kolo: Radnički 1923 – Partizan 0:3 (0:2)

Stadion: „Čika Dača” u Kragujevcu. Sudija: Majo Vujović (Novi Sad). Strelci: Škuletić u 11. iz jedanaesterca i u 18. i Saša Ilić u 89. minutu.

Radnički 1923: Trifunović, Terzić, Krneta, Bubanja Jašić, Ćulum (od 65. Todorović), Vidić (od 41. Kovačević), Perović, Arsić, Sotirović, Poljanec (od 80. Živković).

Partizan: Lukač, Vulićević, Petrović, Ćirković, Stanković, Ilić, Drinčić (od 71. Saša Ilić), Grbić, Živković (od 83. Ivan Petrović), Pantić (od 66. Lazović), Škuletić.

 

Prvo poluvreme:

Prvi pokušaj na meču imao je tim Partizana. Probao je Drinčić iz slobodnog udarca, sa nekih tridesetak, ali je Trifunović izbacio loptu u korner. I posle udarca iz ugla je bilo opasno, ali je Škuletić šutirao pored gola.

GOOOOOL! Crno-beli su poveli golom Petra Škuletića iz jedanaesterca u 11. minutu. Pre toga je Miroslav Vulićević fauliran od strane Poljaneca, a sudija Vujović je pokazao na belu tačku.

GOOOOOL! Ponovo je Škuletić zatresao mrežu, ali sve zasluge za ovaj gol pripadaju Petru Grbiću koji je predriblao četiri igrača Radničkog i ostavio prazan gol svom saigraču.

Domaća ekipa, uključujući i trenera Bekvalca, protestovala je kod Vujovića zbog načina na koji je način Pantić primirio loptu, ali se sve završilo žutim kartonom za jednog od rezervnih igrača.

Usledio je period igre kada Radnički više napada, ali rezultata nije bilo. Prilike su imali Poljanec i Petrović, ali mreža Lukača ostaje netaknuta.

Partizan je u finišu lako mogao i do trećeg gola – Saša Ilić je uputio dobar udarac sa distance, Trifunović brani, lopta se odbija do Pantića, ali golman Radničkog ponovo interveniše.

Drugo poluvreme:

Tek što je počelo drugo poluvreme, Petar Škuletić je umalo došao i do het-trika. Silovito je napadač Partizana krenuo ka golu domaćih, ali mu se golman Trifunović bacio u noge i hrabrom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, još jedna prilika za raspoloženog Škuletića, ali je golman Radničkog ponovo izašao kao pobednik.

 

Usledio je nešto bolji period igre Kragujevčana, ali opet bez prave završnice. Pokušavali su domaći uglavnom preko bokova, ipak bez prave reakcije u poslednjih deset metara. Marko Nikolić je u međuvremenu izveo Danila Pantića i na teren poslao Danka Lazovića, dok je Nikola Drinčić ustupio mesto kapitenu Saši Iliću. S druge strane, posle prinudne izmene u finišu prvog dela, Dragoljub Bekvalac zamenio je Ćuluma Lukom Todorovićem. 

GOOOOOL! Tačku na ”i” stavio je legenda crno-belih, Saša Ilić. U 89. minutu Škuletić je proigrao Ilića, ovaj je šutirao sa ivice šesnaesterca, a ”bubamara” je, iako je išla vrlo slabo, ušla u sam donji levi ugao Trifunovićevog gola.