Saša Ilić najavljuje: Sledeći derbi biće mi najdraži u karijeri

Kapiten fudbalera Partizana će u subotu čak 24. put nastupiti u "večitom derbiju". Saša Ilić će se tako primaći na samo jednu utakmicu od rekordera "crno-belih" po broju nastupa protiv Crvene zvezde, legendarnog Moce Vukotića. Evo zašto fudbaler Partizana smatra da će mu sledeći derbi biti najdraži u karijeri.

 

Kapiten Partizana Saša Ilić igraće u subotu 24. “večiti” derbi, a nada se da će mu on biti najdraži.

Legenda tima iz Humske će doći na meč od rekordera derbija Momčila Vukotića, ali je u izjavi za “Večernje novosti” objasnio da njemu brojevi ne znače ništa.

Uvek je u prvom planu bio učinak ekipe. Kada me pitaju koji mi je najdraži derbi uvek kažem da još čekam da se takav dogodi. Eto, neka to bude ovaj naredni, ne zbog mog ličnog učinka već zbog ukupnog utiska i pobede Partizana”, objasnio je Ilić.

Interesantno je da kapiten Partizana ima samo jedan derbi u nogama manje od svih Zvezdinih fudbalera zajedno.

– Derbi je uvek specifična utakmica bez obzira na iskustvo jednih ili drugih, trenutnu formu ili situaciju na tabeli. Svi su svesni značaja ove utakmice pa nema potrebe za posebne govorancije i motivisanje saigrača. U našem fudbalu ne postoji ništa lepše od derbija i siguran sam da za svakog fudbalera ta utakmica predstavlja vrh karijere –smatra fudbaler crno-belih.

Sedam kola pre kraja Jelen Superlige Srbije, Partizan kao lider ima pet bodova više od najvećeg rivala.

– Odgovaraju nam dva ishoda, ali ne razmišljamo o bilo kakvim kalkulacijama jer bi to moglo da nam se osveti. Priželjkujem dobar derbi, sa puno lepih poteza koji bi zadovoljili publiku i, naravno, pobedu Partizana – ističe Ilić, koji ukupno ima čak 720 nastupa u redovima beogradskog kluba za koji je postigao 231 gol.

“Večiti” derbi, 148. prvenstveni, na programu je u subotu od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”.