SAVEZ POSLUŠAO VUJOŠEVIĆA: Iskusni hrvatski stručnjak na klupi Bosne i Hercegovine

Vujošević je iz zdravstvenih razloga morao da napusti selekciju BiH. On je mesto selektora preuzeo prošle godine, a novi trener biće hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

Duško Vujošević
print screen/youtube.com/FACE HD TV

– Dolazim u Sarajevo, verujem da ćemo sve uspešno završiti. Ljudi iz KS BiH su se našli u teškoj situaciji, toliko je urgentno da je nemoguće naći rešenje u ovom momentu, ali, evo, spreman sam da dođem i pomognem. To mi je obaveza. Da li ću voditi BiH na samo dve utakmice ili više, to ćemo videti kasnije – rekao je Repeša za “SportSporta.ba”.

Sarajevski mediji pišu da je Vujošević sporazumno raskinuo saradnju sa KS BiH i ostao u dobrim odnosima sa čelnicima saveza. Spekuliše se da Jasmin Repeša dolazi na klupu tamošnje reprezentacije upravo na predlog selektora koji je zbog zdravstvenih problema morao da napusti funkciju.

Repeša je do sada vodio veliki broj ekipa, a u poslednje vreme hrvatsku reprezentaciju, Cedevitu i italijanski Armani iz Milana.

– Smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Moramo verovati da možemo ići dalje, premda situacija nije baš sjajna, ali, kao što sam ranije rekao, može se napraviti rezultat ako svi igrači dođu s velikim entuzijazmom i verom u uspeh – dodao je Repeša.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini naredne mečeve igra protiv Finske 13. septembra, a tri dana kasnije rival im je Češka.