Savić: Cilj nam je plasman na Olimpijske igre, protiv Španaca u Nišu očekujem spektakl

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da će aktuelni šampioni Evrope kroz takmičenje u Svetskoj ligi, gde takođe brane trofej, pokušati da izbore direktan plasman na Olimpijske igre u Riju.

– Izuzetna sezona je iza nas, ali da tako kažem, već smo je zaboravili i sutra kreće nova – sa novim cilejvima i ambicijama. Čeka nas Španija, veliki protivnik koji nije uspeo da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo sledeće godine i pokušaće da kroz Svetsku ligu napravi dobar rezultat. Prvo mesto nosi plasman na Olimpijske igre u Riju, što je nama i glavni cilj. Predstoji nam velika borba, kao i na Prvenstvo sveta, gde prva dva, takođe nose plasman na Igre – izjavio je Savić na konferenciji za medije na Banjici.

 

On je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Čair i podrže nacionalni tim.

– Prvi put igramo kao evropski prvaci, posle mnogo godina smo u Nišu, prvi put skraćeni bazen 20-25 metara. Očekujemo spektakl i veliku borbu – naveo je Savić.

Kapiten srpskog tima Živko Gocić istakao je da će sve osim pobede biti neuspeh.

– Iako nismo bilo zajedno par meseci, ne treba preterano da se uigravamo, dobro se poznajemo i spremno ćemo dočekati sutrašnji meč. Španci su rival za respekt, iako to njihovi rezultati u psoeldnje vreme ne opravdavaju. Nikad ih nismo lagano dobili, igraju moderno, biće tako i sutra, ali odgovorićemo na isti način – poručio je Gocić.

 

Predsednik Saveza Milorad Krivokapić iskoristio je priliku da se još jednom zahvali vaterpolistima na sjajnim rezultatima u godini na izmaku (osvojena Svetska liga, Evropsko prvenstvo i FINA kup), ali i da podseti na tešku materijalnu situaciju.

– Naša situacija je i dalje jako teška i mi tražimo pomoć i od države i od sponzora. Nasledili smo velike probleme, dugove, a ovi momci rezultatima i ponašanjem zaslužuju da se sve to reši što pre i na najbolji mogući način. Oni su zaista ponos Srbije– istakao je Krivokapić.

Značajan korak ka prevazilaženju problema trebalo bi da budu i sponzorski ugovori koji su u ponedeljak potpisani sa kompanijama Winner, Unika, OMV i Tag heuer.

Utakmica prvog kola B grupe između Srbije i Španije igra se sutra od 18 sati u Nišu. U grupi su još Nemačka i Rusija.

Finalni turnir održaće se od 23. do 28. juna 2015. godine u italijanskom Bergamu.