Savić: Nismo iskoristili šanse u napadu i zbog toga nisam zadovoljan rezultatom

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je posle remija sa Hrvatskom da nije zadovoljan kako je ekipa odigrala završnicu meča, kao ni rezultatom.

Srpski vaterpolisti su odigrali 8:8 protiv Hrvatske u pretposlednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu.

U poslednjem meču protiv Španije pobeda donosi Savićevim izabranicima drugo mesto u grupi.

– U drugom poluvremenu smo se stalno branili sa igračem manje. U odnosu na Mađare drugačija utakmica. Nismo iskoristili šanse u napadu i zbog toga nisam zadovoljan rezultatom. Imali smo dobar pristup, ali neke situacije nismo rešili da se odlepimo. Promašili smo dva zicera danas. Rival je bio fizički jak, igrao je presing sa puno kontakta. Nismo uspeli da završimo utakmicu kako treba. Nema kalkulacija protiv Španaca, razmišljamo samo o pobedi – rekao je Savić za sajt VSS.

– Celu utakmicu smo imali pod kontrolom. Igrača više igrali smo brzopleto, nismo išli do kraja u poslednjoj četvrtini u tim situacijama. Ne bih komentarisao sudjenje, sve se videlo koja je razlika bila u agresivnosti, a rekli su nam pre meča da ne ulazimo u oštre duele. Jasno je moramo da pobedimo Španiju – rekao je Filip Filipović.

Golman Srbije Gojko Pijetlović ocenio je da je ekipa bila agresivna, ali i da je pravila greške.

– Nismo očekivali ovakva isključenja. Borbenost je bila na nivou. Čestitam i Hrvatima. Bod nije loš, ali osećanja su mi podeljena. Čeka nas za sada najvažniji meč sa Španijom u grupi, gde neće biti lako – kazao je Pijetlović.

Duel Srbije i Španije u petom kolu igra se u ponedeljak u 16 sati.