Savić odredio spisak ‘Delfina’: Vaterpolisti Srbije u Rusiji za ostanak na prvom mestu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je spisak igrača za meč protiv Rusije, u okviru trećeg kola Svetske lige.

Srbija će protiv Rusije igrati 20. januara u Astrahanu, a na spisku su Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Gavril Subotić, Nikola Rađen, Stefan Mitrović, Filip Filipović, Nemanja Ubović i Duško Pijetlović.

U stručnom štabu su pored Savića još Uroš Stevanović, Stefan Ćirić, Vladimir Pavlović (treneri), dr Ivan Marjanović (doktor), Anto Vasović (predsednik Stručnog saveta) i Goran Čanković (tim menadžer), a ispred saveza će putovati i Izvršni direktor Zoran Avramović.

Reprezentacija u Rusiju putuje 18. januara iz Beograda, a u Istanbulu će se prodružiti sedmorica internacionalaca, odakle će svi zajedno u Astrahan, grad koji se nalazi nedaleko od ušća Volge u Kaspijsko jezero.

Posle dva kola, Srbija i Rusija imaju maksimalan učinak, s tim da “delfini” imaju bolju gol razliku (28:11 u odnosu na 26:20). Bez pobede su Nemačka i Španija.