Savić pred meč Svetske lige sa Španijom: Cilj je uvek isti – maksimalan pristup i igra na pobedu!

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić najavio je da će njegovi izabranici ući maksimalno u meč Svetske lige sa selekcijom Španije.

Savić je u Madrid odveo zlatni sastav sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, a eventualnom pobedom nad domaćinom bile bi otklonjene sve dileme po pitanju pobednika B grupe i učešća na završnom turniru Svetske lige, u junu u italijanskom Bergamu.

– Na sastanku sa igračima rekao sam im da sam zadovoljan radom na pripremama. Uostalom, to nije ništa novo. Pričali smo i o drugim stvarima, narednim zadacima, okupljanju pred letnje izazove. Još ne znam u kakvom će sastavu izaći Španija, kako god bilo, naš cilj je isti, maksimalan pristup i igra na pobedu – izjavio je Savić.

Srpski vaterpolisti vode u B grupi s maksimalnim učinkom, pošto su prethodno pobedili Španiju u Nišu (9:1), Nemačku u Hamburgu (19:10) i Rusiju u Astrahanju (17:8).

– Imamo najveće šanse da osvojimo prvo mesto. Pobeda u Madridu definitivno bi sve rešila u našu korist, tako da ćemo učiniti sve da još jednom porazimo Španiju – rekao je Sava Ranđelović.

Za Srbiju će nastupiti Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, i Branislav Mitrović.

Utakmica četvrtog kola B grupe Svetske lige između vaterpolista Španije i Srbije igra se u utorak od 19 časova.