Savić: Srbija i Crna Gora su zasluženo u finalu, obe selekcije će igrati pred domaćom publikom

Dejan Savić
Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da nijedna selekcija nije nepobediva, da i njegova ekipa ima mane, i dodao da će u predstojećem finalu Evropskog prvenstva protiv Crne Gore u Beogradskoj areni publika imati priliku da gleda i uživa u igri dva domaća tima.

 

Neko je pitao da li Srbija ima mane. Svako ima mane, svaka ekipa i niko nije nepobediv, tako da sutra očekujem veliku borbu i nadam se da će puna Arena da uživa, jer će i jedna i druga reprezentacija igrati pred domaćom publikom – rekao je Savić uz osmeh.

On je rekao da su obe reprezentacije zasluženo u finalu i dodaje da očekuje otvorenu borbu.

Sigurno je da se većina nas potajno nadala ovakvom finalu, jer realno, po prikazanom i Srbija i Crna Gora su pokazale da su trenutno dve najbolje ekipe. Crna Gora je imala nekoliko pehova i lošu atmosferu u prošlosti, ali je promenom trenera došla do izuzetne atmosfere – rekao je Savić novinarima u beogradskom Hotelu M.

Oni su agresivnošću pobedili Italijane i Mađarsku do finala. Obe selekcije su zasluženo u finalu. Finale je jedna velika utakmica i sve je otvoreno – dodao je srpski selektor.

 

Kapiten reprezentacije Živko Gocić složio se sa Savićem da su obe reprezentacije pokazale najviše na prvenstvu i dodao da će on i njegovi saigrači u sutrašnjem finalu pružiti svoj maksimum u borbi za zlatnu medalju.

Oni su veoma dobra ekipa. Ne treba preterano da se priča o njima. Sigurni smo svi da će biti teška i neizvesna utakmica do poslednjeg momenta. Mi ćemo da se potrudimo da uradimo sve što je u našoj moći da ova već osvojena medalja oko vrata bude najsjajnija. Finale je utakmica koja sa sobom nosi mnogo stvari. Spremni smo da uradimo sve u što je našoj moći, a da li je to dovoljno videćemo sutra oko 19.00 – rekao je Gocić.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Crne Gore igraće se sutra (subota) od 17.45 u Beogradskoj areni.