SAVIĆ: Suze su mi krenule na kraju kad sam video navijače, drago mi je što je Partizan ušao u Ligu Evrope

vujadin savić
wikipedia/ soccer.ru

Zvezdin štoper Vujadin Savić posle velike pobede nad Krasnodarom kaže da su mu plasman u Ligu Evrope čestitali otac i majka, a on čestita Partizanu ulazak u LE.

 

Foto: wikipedia/ soccer.ru 

U pobedu su prema njegovim rečima verovali od prvog dana, iako je posle krasnodarskih 3:2, ruski tim delovao kao bolja ekipa na terenu.

Istovremeno je delovao i kao ekipa protiv koje se može igrati i pobediti.

–Od prvog dana sam verovao. Šef nam je isto pričao da možemo. Svi smo živeli kao jedan i na kraju to zajedno ostvarili. To sam sanjao od prvog dana, da jednom uđem u Ligu Evrope, Ligu šaampiona, da pobedimo u derbiju, osvojimo titulu. Evo jedan od snova se ostvario, u nedelju nas čeka derbi i iskreno se nadam da ćemo da pobedimo– rekao je Savić. 

On dodaje da je bio gotovo siguran da Zvezda neće primiti gol, što se nije desilo sve do 80. minuta i spornog penala. 

–Bio sam blizu ali ne znam da li je bio penal, rekli su mi u svlačionici da je ovaj igrač šutnuo našeg Žuleta tako da ne znam, najbitnije je da smo prošli dalje– kaže Savić i na pitanje da li je možda penal bio kompenzacija za nepriznat gol Krasnodaru pre nedelju dana, odgovara odrečno. 

–Ne verujem da je penal bio kompenzacija za ono u Krasnodaru, jer bi trebalo da bude i na našu stranu s obzirom na to da smo dva gola primili tamo iz auta i posle su igrali rukom. Njima isto nisu priznali jedan gol. Svaka utakmica je za sebe i ne verujem da je bila kompenzacija– kaže Savić. 

–Meni su spontano krenule suze na oči, gledao sam publiku kako svi skaču, kako se raduju, igrače koji trče na terenu, neverovatan osećaj, stvarno ne može rečima da se opiše, ali mislim da ste i vi to osetili na tribini– objašnjava on i dodaje da je ponosan jer su njegovi roditelji ponosni na njega. 

Zvao me je (otac) u svlačionici i čestitao mi je, pošto je bila gužva, pevali smo, tako da je ponosan na mene, mamu sam isto čuo u pozadini i ona je plakala. Ponosan sam što su oni ponosni na mene– kaže Zvezdin štoper. 

Pobeda nad Krasnodarom je po njegovom mišljenju najbolji poziv na nedeljni derbi protiv Partizana za koji kaže da mu je drago što je uspeo da se domogne grupne faze istog evropskog takmičenja kao i Zvezda. 

Drago mi je što je Partizan ušao u Ligu Evrope, mislim da je to sjajna stvar za srpski fudbal, baš da se desi da dve ekipe uđu u LE pred derbi. Čestitam Partizanu i nadam se da će derbi biti dobar, da će navijači uživati, a mi izaći kao pobednici. 

Zvezdi sada posle deset godina sledi takmičenje na više frontova uključujući i one evropske. Njen defanzivac koji se ovog juna vratio u ekipu kaže da nije gledao ko može da dođe kroz žreb jer se koncentrisao na igre svoje ekipe. Očekuje miks slabiji i jačih ekipa, ali ko god da dođe veruje da može da se igra sa njim. 

–Meni je ovo prvi put da igram pred punom ‘Marakanom’ ako ne računamo susret generacija, predigru koju sam igrao kao klinac. Fantastičan osećaj, mislim da je poslednji put bila ovako puna protiv Ludogoreca. Nadamo se da ćemo stadion puniti što više i da će navijači dolaziti u što većem broju– podvukao je Savić.