Savićević: Odlično smo se spremili, uspešno ćemo započeti novu sezonu

U subotu 9. avgusta počinje srpsko nacionalno prvenstvo, a Crvena zvezda od 19 časova i 30 minuta dočekuje Radnički iz Niša.

Jedan od fudbalera koji sa nestrpljenjem očekuje da u subotu istrči na travu Marakane je i Vukan Savićević. Mladi vezista je odradio svoje četvrte pripreme sa Crvenom zvezdom kao prvotimac. Osvrnuvši se na prethodnih mesec dana rada, on je istakao da je zadovoljan celokupnom spremnošću ekipe.

– Ovog leta smo imali novog kondicionog trenera, i mislim da sam se spremio odlično jer je Stajkovac veoma dobar kondicioni trener. I ne samo ja – ekipa je na visokom nivou spremnosti. To smo pokazali čak i u jakim utakmicama koje smo igrali, iako tada nismo bili odmorni. Poslednjih dana, malo smo smanjili tempo kako bismo odmorni i sveži ušli u utakmicu protiv Radničkog – rekao je Savićević, koji je na samom početku priprema imao i manjih zdravstvenih problema.

– Zadesile su me neke sitnije povrede, ali uglavnom su bile posledica umora. Sada nemam problema, potpuno sam spreman.

Spremna je i Zvezdina publika, koja se već uželela fudbala i pobeda. U subotu, 9. avgusta, očekuje se dobra na najvećem srpskom stadionu.

– Znači nam prednost domaćeg terena, ali mislim da smo svakako spremni za utakmicu. Imamo pravi pristup, dobru atmosferu, radimo analize protivnika, i verujem da će nam se sve to isplatiti i da ćemo uspešno započeti novu sezonu – priželjkuje Savićević.