Savićević: Veliki udarac, ali je kazna Uefa očekivana

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore i bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević rekao je danas da je kazna Evropske fudbalske unije (UEFA) veliki udarac za crveno-bele, ali i da je to bilo očekivano

– Žao mi je zbog Crvene Zvezde, kao čoveku koji je igrao u tom klubu, koji je zvezdaš i koji voli Zvezdu, ali to se u neku ruku očekivalo. Poslednjih nekoliko godina oni tu licencu dobijaju, što bi rekli, kroz prste. Ovog puta UEFA je odlučila drugačije. Verovatno je imala svoje razloge za to. Jedan veliki udarac za Zvezdu – rekao je Savićević.

Zvezda je prošlog meseca postala šampion Srbije, prvi put posle šest sezona, ali klub neće igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog kazne UEFA. UEFA je suspendovala Zvezdu iz evropskih takmičenja na godinu dana zbog kršenja pravila o licenciranju i finansijskog fer-pleja.

Savićević je danas posetio Turnir prijateljstva koji se igra u Bijeljinji, a novinare je zanimao i njegov stav o medijskim navodima da će Dragan Stojković Piksi biti novi trener kluba iz Ljutice Bogdana.

– Ja to prvi put čujem od vas. Tako da to ne bih mogao da komentarišem. Ja sam mislio da će Piksi biti selektor Srbije, ali da bude i trener Crvene Zvezde sigurno da bi to bilo dobro rešenje – kazao je Savićević. Govoreći o Svetskom prvenstvu u Brazilu,

Savićević je naveo da ga je u dosadašnjem delu turnira najviše razočarala selekcija Španije.

– Nisam očekivao od njih da će da naprave neko čudo i da će da se plasiraju u polufinale ili finale. Očekivao sam da će da prođu grupu. Tu je i Engleska, ali nije toliko podbacila jer ipak su tu reprezentacije Italije i Urugvaja, a one su jake. I pored toga, od jedne velike Engleske očekuje se da prođe grupu. To su dva velika razočarenja – rekao je Savićević.

On je ocenio da od evropskih reprezentacija Belgija može da bude ta koja će da iznenadi.

– Iako im je prva utakmica krenula veoma loše uspeli su da se povrate i da pobede (Alžir), tako da će i oni nekome pokvariti račune. Moji lični favoriti su ipak Brazil i Argentina – kazao je Savićević.