Saznajte sve o životu i kraijeri Lionela Mesija: Od rodnog Rosarija do vrha svetskog fudbala (VIDEO)

Film o životu i karijeri četvorostrukog osvajača Zlatne lopte i prve zvezde Barselone Lionelu Mesiju stiže u bioskope prvog dana 2015. godine u Španiji.

U priči o životu neverovatnog Argentinca, i njegovom putu od rodnog Rosarija do vrha svetskog fudbala, govore Johan Krojf, Andres Inijesta, Havijer Masćerano…

Režiju filma potpisao je poznati španski režiser Aleks de la Iglesija, dok je scenario napisao Horhe Valdano, legenda Real Madrida i osvajač Mundijala sa Argentinom.

Film o omalenom Argentincu prvi su imali prilike da vide zvaničnici za vreme Svetskog prvenstva u Brazilu, kao i na Filmskom festivalu u Veneciji.


‘Messi’ – Official Trailer by fcbarcelona

Ostvarenje govori o Mesiju kao o jednoj od najvećih legendi u istoriji igre, ali i sporta uopšteno. Od kada je film završen, Mesi je oborio još nekolicinu rekorda, a najznačaniji je svakako onaj koji je bio u vlasništvu Telma Zare – postavši najbolji strelac u istoriji Primere. Takođe, postao je i najbolji strelac u istoriji Lige šampiona, prestigavši Raula Gonsalesa Blanka.

Osim Krojfa, Inijeste i Masćerana, u filmu se pojavljuju Đerard Pike, Cesar Luis Menoti, Horhe Valdano i Alehandro Sabelja, a sam Mesi obezbedio je nekoliko eksluzivnih porodičnih snimaka koji nikada ranije nisu prikazivani, dok je nosio dres Njuels Old Bojsa.