‘Seča’ selektora ne jenjava: Safet Sušić više nije selektor BiH

Savet Sušić dobio je otkaz na mestu selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je rezultat vanredne sednice Izvršnog odbora FSBiH u Sarajevu.

Popularni Pape je u poslednje vreme bio sve češće na meti žestokih kritika javnosti u BiH, a rezultati „Zmajeva” u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo išli su na ruku kritičarima.

”Kap koja je prelila čašu” bio je sinoćnji ubedljivi poraz u Izraelu (0:3), kojim je selekcija BiH značajno umanjila izglede za plasman na Evropsko prvenstvo.

Danas je usledila sednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, na kojoj je Sušič najpre podneo izveštaj, odbivši pritom da sam podnese ostavku. Sat vremena od početka sednice, Sušić je napustio hotel ”Kristal” na Ilidži, gde je sednica održana, a zatim su novinari iščekivali konačnu odluku Izvršnog odbora kada im je saopštenoda Sušić više nije selektor BiH.

Sušić je novi u nizu smenjenih selektora u kvalifikacijama za EURO u proteklom reprezentativnom terminu, posle Dika Advokata (Srbija), Klaudija Ranijerija (Grčka) i Temura Kecbaje (Gruzija).